Οι πολλαπλές χρήσεις της λεβάντας

Σπιτι

4moms team , 13-07-2015

Σίγουρα θα γνωρίζετε τη χρήση της λεβάντας ως ένα φυσικό αρωματικό χώρου. Πουγκάκια με λεβάντα μπορεί να υπάρχουν στην ντουλάπα για να δώσουν μία ωραία μυρωδιά στα ρούχα αλλά και στον κήπο σαν καλλωπιστικό φυτό. Επιπρόσθετες χρήσης της όμως υπάρχουν και στην προσωπική περιποίηση, με το έλαιο της λεβάντας να δρα κατευναστικά σε περιπτώσεις όπως είναι η ακμή αλλά και η πιτυρίδα. Πιο συγκεκριμένα:

Ακμή & Ερεθισμένο δέρμα: Το έλαιο λεβάντας συμβάλλει στην καταπολέμηση της ακμής και καταπραΰνει τυχόν ερεθισμούς στο δέρμα.

Βλεφαρίδες: Λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας στο μπουκαλάκι της μάσκαρα βοηθούν στην επιμήκυνση των βλεφαρίδων καθώς επίσης απομακρύνουν τα βακτήρια που μπορεί να έχουν αναπτυχθεί στο προϊόν.

Αρωματοθεραπεία: Κάντε μασάζ με έλαιο λεβάντας πριν κοιμηθείτε ή όταν είστε στρεσαρισμένοι. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε ή να φτιάξετε spray με αιθέριο έλαιο λεβάντας και να ψεκάσατε τα σεντόνια ή και τα ρούχα σας. Η μυρωδιά του θα σας ηρεμίσει, θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και θα κάνει το βραδινό σας ύπνο πιο εύκολο.

Πιτυρίδα: Μερικές σταγόνες ελαίου λεβάντας στο τριχωτό της κεφαλής συμβάλλουν στην καταπολέμηση της πιτυρίδας.

Ρόφημα: Το εκχύλισμα λεβάντας μπορεί να γίνει ένα νόστιμο και χαλαρωτικό ρόφημα που θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε όταν νιώθετε ένταση.

Οι χρήσεις της λεβάντας είναι εύκολες και πολύ χρήσιμες. Εφοδιαστείτε με έλαιο λεβάντας και είναι σίγουρο ότι θα ψάξετε και για περισσότερες χρήσεις της από της παραπάνω.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES