Eλληνικά super foods & γιατί να τα επιλέγουμε

By  |  1 Comment
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Με αφορμή ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο που έπεσε στα χέρια μας από τις εκδόσεις Διόπτρα, ήρθε η ώρα να αναρωτηθούμε αν θα έπρεπε να αναζητούμε τις λεγόμενες super τροφές από τον Αμαζόνιο, το Θιβέτ και από οπουδήποτε αλλού (π.χ. goji berries, cranberries, chia, quinoa κ.λπ.).

1ed00ace3fd7e41b1c7dbbda39591864

Η Ελλάδα είναι μια χώρα ιδιαίτερα πλούσια σε superfoods και ίσως αξίζει τον κόπο να ενημερωθούμε, να τα αναγνωρίζουμε και να τα εντάξουμε στη διατροφή μας. Μέσα από έρευνες των δύο διατροφολόγων και συγγραφέων, μαθαίνουμε όλα τα ευεργετικά οφέλη των ελληνικών υπερτροφών.

Το ελαιόλαδο είναι ο βασιλιάς της κατηγορίας με ασύγκριτα οφέλη. Η περιεκτικότητά του σε “καλά” – ακόρεστα λιπαρά, σε λιποδιαλυτές βιταμίνες (βιταμίνη E) και σε αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως οι πολυφαινόλες το καθιστούν διατροφικό “φάρμακο”. Τα αμύγδαλα,  τα κράνα , η κορινθιακή σταφίδα, το αυγοτάραχο και πολλά άλλα εντάσσονται στη λίστα τους.

4moms team

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η ομάδα του 4moms.gr