Οι άλλες χρήσεις της κιμωλίας στο σπίτι

Καντο Μονη Σου

4moms team , 01-07-2015

Μάλλον έχουμε όλοι συνδέσει στο μυαλό μας την κιμωλία με τον σχολικό πίνακα κι όχι άδικα. Ωστόσο, μία κιμωλία μπορεί κάλλιστα να βρει χρήσεις και στο σπίτι και  όχι μόνο αν έχετε βάψει τον τοίχο σας με την μπογιά του μαυροπίνακα.

Πώς μπορεί μία κιμωλία να σας φανεί χρήσιμη;

  • Καθαρίζει τους λεκέδες. Αν λερώσετε τα ρούχα σας με μία λιπαρή τροφή, τότε τρίψτε λίγη κιμωλία πάνω στο λεκέ και αφήστε τη για λίγο. Τινάξτε τη σκόνη και πλύνετε το ρούχο. Η κιμωλία θα έχει απορροφήσει το λίπος κι έτσι ο λεκές θα εξαφανιστεί πιο εύκολα.
  • Απορροφά την υγρασία. Βάλτε λίγη σκόνη από κιμωλία σε ένα πάνινο πουγκί μέσα στη ντουλάπα σας για να αποφύγετε την υγρασία και την άσχημη μυρωδιά που προκαλεί.
  • Μυρμηγκοδιώκτης! Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο η κιμωλία μπορεί να απομακρύνει τα μυρμήγκια από τις εξωτερικές πόρτες και τα παράθυρα. Υπάρχει μία θεωρία που υποστηρίζει ότι τα μυρμήγκια δεν πατούν την κιμωλία, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ο λόγος. Δοκιμάστε το!
  • Χειροτεχνίες. Αντικαταστήστε το μολύβι που τυχόν χρησιμοποιήστε σε DIY κατασκευές ή σε παιδικές χειροτεχνίες για να σχεδιάστε. Αντί αυτού χρησιμοποιήστε μία κιμωλία η οποία φεύγει εύκολα, χωρίς να αφήνει σημάδι.

Ένα πακέτο με κιμωλίες λοιπόν μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στο σπίτι!

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES