Ψωμί με ταχίνι

Μαγειρευουμε

Η φίλη των 4moms Μαρία, μας έστειλε την παρακάτω συνταγή για ένα διαφορετικό ψωμί, ιδανικό για το πρωϊνό μας.

Υλικά

5 κουταλιές της σούπας ταχίνι (1 κουταλιά σούπας επιπλέον για το ταψί)

1 ½ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

3 εως 4 κόκκους τριμμένη μαστίχα Χίου

100 γρ. νωπή μαγιά

Λίγο γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση

Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη, ανοίγετε στη μέση μια λακουβίτσα και ρίχνετε την μαγιά την οποια εχετε διαλύσει με λίγο χλιαρό γάλα.

Παίρνετε γύρω γύρω από την λακουβίτσα αλεύρι με το χέρι σας και φτιάχνετε έναν αραιό χυλό.

Σκεπάζετε τον χυλό με αλεύρι που παίρνετε γύρω από την λακουβίτσα.

Αφήνετε να φουσκώσει η μαγιά σκεπάζοντας την λεκάνη με μια πετσέτα.

Κατόπιν προσθέτετε το αλάτι, την ζάχαρη, το ταχίνι και την μαστίχα αφού πρώτα τα έχετε ανακατέψει όλα μαζι και αρχίζετε να ζυμώνετε.

Ρίχνετε νερό όσο χρειάζεται για να αποκτήσετε μια αφράτη και ομοιόμορφη ζύμη.

Πλάθετε με την ζύμη στρογγυλά ψωμάκια και τα τοποθετείτε σε ταψί που έχετε αλοίψει με λίγο ταχίνι και έχετε πασπαλίσει με αλευρι.

Τα αφήνετε να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούν σε ογκο.

Όταν είναι έτοιμα τα αλοίφετε από πάνω με το γαλα.

Ψήνετε τα ψωμάκια για 15 λεπτά στους 250 βαθμούς κελσίου.

Τέλος μειώνετε την θερμοκρασία στους 200 βαθμους και συνεχίζετε για 30 λεπτά ακόμη το ψήσιμο.

Καλή επιτυχία!

 

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES