Ομάδα ανηλίκων εφηύρε το προφυλακτικό που αλλάζει χρώμα όταν εντοπίζει αφροδίσια νοσήματα

Υγεία

4moms team , 25-06-2015

Η ενημέρωση είναι καταιγιστική ή τουλάσχιστον αυτή την εντύπωση έχουμε σε σχέση με τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Μάλλον κάνουμε λάθος καθώς τα ποσοστά τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Αμερική παραμένουν υψηλά.

Μια ομάδα 14χρονων brainies εφήβων φαίνεται πως έχει να προτείνει μια απίστευτη λύση. Εφηύραν το έξυπνο προφυλακτικό που ανιχνεύει τα αφροδίσια νοσήματα και αλλάζει αμέσως χρώμα κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου πριν τη σεξουαλική επαφή. Η ομάδα μαθητών της Ακαδημίας Isaac Newton του Ίλφορντ άφησαν άφωνη την επιτροπή του διαγωνισμού TeenTech Awards κατακτώντας το πρώτο βραβείο και τον παγκόσμιο θαυμασμό.

rs_600x386-150623155239-600-S.T.Eye-condom-smart

Το προφυλακτικό ονομάζεται S.T.EYE και περιλαμβάνει ένα στρώμα εμποτισμένο με μόρια που συνδέονται με τα βακτήρια και τους ιούς που σχετίζονται με τα πιο κοινά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μόρια που είναι ενσωματωμένα στο προφυλακτικό να φθορίζουν ένα ορισμένο χρώμα σε χαμηλό φως, ανάλογα με τη μόλυνση που έχει ανιχνευθεί.
Το πράσινο χρώμα φανερώνει την παρουσία χλαμυδίων, το κίτρινο έρπητα, το μωβ υποδηλώνει την παρουσία θηλωματοϊού που προκαλεί την εμφάνιση κονδυλωμάτων στα γεννητικά όργανα και το μπλε σύφιλης, όπως εξήγησαν οι νεαροί σχεδιαστές.

 

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES