Ένα συγκλονιστικό video που αποδεικνύει τη δύναμη της παιδικής αθωότητας

Ψυχολογία

4moms team , 24-06-2015

Τι συμβαίνει όταν παιδιά προσχολικής ηλικίας και ηλικιωμένο συμβιώνουν στον ίδιο χώρο; Ίσως ποτέ κανείς δεν έχει αναρωτηθεί μέχρι που το έκανε η σκηνοθέτης Evan Briggs. Η Briggs ξόδεψε ένα χρόνο (2012-13) για να καταγράψει τη δυναμική μεταξύ των μικρών παιδιών και των ηλικιωμένων όταν βρίσκονται στον ίδιο χώρο, έχουν κάποιες κοινές δραστηριότητες και περνάνε χρόνο παρέα. Το παραπάνω έλαβε χώρα σε ένα γηροκομείο στο Σιάτλ, όπου οι ηλικιωμένοι που ζουν εκεί περνούσαν κάθε μέρα αρκετό χρόνο με μία ομάδα παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Είναι συχνό το φαινόμενο, οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας να βιώνουν ένα είδος κοινωνικού αποκλεισμού και απομόνωσης, με αποτέλεσμα να αισθάνονται μοναχικά και να καταθλίβονται. Αυτό ακριβώς ήταν και το έναυσμα της Briggs, η οποία θέλησε να δώσει ζωή σε αυτή την ομάδα μέσα από την παιδική αθωότητα και ζωντάνια. Η ίδια δήλωσε ότι όταν τα παιδιά ξεκίνησαν τις δραστηριότητές τους μέσα στο θλιβερό σκηνικό του γηροκομείου, η αίθουσα ξεχείλισε από ζωή!

Σίγουρα θα υπήρχαν στιγμές αμήχανες, αστείες αλλά και τρυφερές ή συγκινητικές μεταξύ των παιδιών και των ηλικιωμένων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα παιδιά είναι ικανά να μεταδώσουν όλη τους της θετική ενέργεια αβίαστα κι αυθόρμητα ακόμα και σε μία αποκομμένη και αποκλεισμένη κοινωνικά ομάδα όπως είναι αυτή των ηλικιωμένων σε ένα γηροκομείο.

Σκοπός αυτού του video είναι να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με την κοινωνική απομόνωση των ηλικιωμένων και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση στον μέλλον.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES