Επιχείρηση ανανέωσης του παιδικού δωματίου

Διακόσμηση

4moms team , 22-06-2015

Αν στα άμεσα πλάνα σας βρίσκεται μία ανανέωση του παιδικού δωματίου, τότε δείτε το καλοκαίρι σαν μία ευκαιρία για να το κάνετε και εκμεταλλευτείτε την ξέγνοιαστη διάθεση του μικρού σας. Δημιουργείστε για τα παιδιά σας τον δικό τους προσωπικό χώρο ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές και το αποτέλεσμα αναμφίβολα θα χαροποιήσει τόσο εσάς όσο και τα μικρά σας.

439543a3c51d1e1eb1dc0c1586b1c368

Είτε το παιδί σας είναι σε νηπιακή ηλικία, είτε στο δημοτικό χρειάζεται ένα μέρος μελέτης στο χώρο του. Καλό είναι να αποφύγετε να διασκορπίζετε μπλοκ ζωγραφικής, βιβλία, παραμύθια ή ότι άλλο στο σαλόνι, την κουζίνα ή το πάτωμα και να ορίσετε ένα συγκεκριμένο μέρος μέσα στο δωμάτιο ως το “σημείο μελέτης”. Αυτό θα βοηθήσει κυρίως τα μελλοντικά πρωτάκια.

kiddecor (9)

Δημιουργήστε μαζί τους ένα “κρησφύγετο”. Συμφωνήστε ποιο σημείο του δωματίου θα είναι το δικό τους “ησυχαστήριο” και διακοσμήστε το ανάλογα. Μαξιλάρια κι αγαπημένα παιχνίδια είναι πάντα ευπρόσδεκτα. Φυσικά, αν ο χώρος το επιτρέπει μπορείτε να δημιουργήσετε μία κατασκευή μέσα στο δωμάτιο, όπως ένα μικροσκοπικό κάστρο ή παλάτι κι αφήστε τα να ζήσουν το δικό τους παραμύθι.

pic (2)

Το χρώμα στο παιδικό δωμάτιο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, όχι μόνο από διακοσμητικής πλευράς αλλά και από ψυχολογικής. Κάθε μαμά ξέρει ποια είναι τα χρώματα που αρέσουν στο παιδί της και σε περίπτωση που η ηλικία το επιτρέπει μπορεί να το επιβεβαιώσει μέσα από τη συζήτηση μαζί του. Μη φοβάστε την πολύχρωμη διακόσμηση και τα έντονα χρώματα για το παιδικό υπνοδωμάτιο. Φυσικά, πρέπει να κυριαρχήσει το μέτρο γιατί τα πολύ έντονα και διαφορετικά χρώματα κινδυνεύουν να κουράσουν το παιδί κι όχι να του φτιάχνουν τη διάθεση.

Τέλος, η σωστή οργάνωση και οι αποθηκευτικοί χώροι θα βοηθήσουν τα μικρά να μάθουν την τάξη. Καλό θα είναι να συνεννοηθείτε μαζί τους για το πώς θα αποθηκεύσουν τα παιχνίδια τους, έτσι θα μπορείτε πιο εύκολα να τους αναθέτετε το συμμάζεμα του δωματίου.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES