Ο Ιούλιος στο Παιδικό Μουσείο

Ωρα Για Θεατρο

4moms team , 20-06-2015

          Εκπαιδευτικά προγράμματα

για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων

τον Ιούλιο από το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο

 

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο (ΒΒΕΜ), προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων και τις οικογένειές τους να συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα:

 

[ Σάββατο 4 Ιουλίου 2015 & ώρες 11:00 – 12:30

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πέτρωμα, Ορυκτό, Μετάλλευμα: Τα ορυκτά στην καθημερινή μας ζωή»

στην έδρα του Βιοτεχνικού Βιομηχανικού Εκπαιδευτικού Μουσείου, στον χώρο του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου του Ε.Μ.Π. από τους ερμηνευτές του ΒΒΕΜ.

 

Οι οικογένειες που θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουν, μέσω πειραμάτων, τις ιδιότητες των διαφόρων φυσικών υλικών και να δημιουργήσουν χρήσιμα προϊόντα για τον άνθρωπο. Στο εργαστήριο του Μουσείου, αξιοποιώντας δείγματα ορυκτών από τις συλλογές του, θα τα κατηγοριοποιήσουν και θα τα συνδέσουν με τις χρήσεις τους στην καθημερινή ζωή.

Η οικονομική συμμετοχή είναι 6,00 ευρώ για κάθε άτομο & 5,00 ευρώ για αδέλφια.

 

[ Σάββατο 18 Ιουλίου 2015 & ώρες 11:00 – 12:30

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η σημασία του Ακρωτηρίου του Σουνίου» από το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο, στον χώρο του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

 

Το ακρωτήριο του Σουνίου, γνωστό στους περισσότερους από τον ναό του Ποσειδώνα και τον μύθο του Αιγέα, είχε στην αρχαιότητα στρατηγική σημασία για την περιοχή. Οι οικογένειες που θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποκαλύπτουν τη σημασία του, φτιάχνοντας παράλληλα έναν οδηγό επίσκεψης, για τους ενδιαφερόμενους περιηγητές του χώρου.

Σημείο συνάντησης:

Στο φυλάκιο έκδοσης εισιτηρίων κάτω από το ναό του Ποσειδώνα & ώρα 10:45

Ευχαριστούμε τη Β΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων για τη συνεργασία.

 

Η οικονομική συμμετοχή είναι 6,00 ευρώ για κάθε άτομο & 5,00 ευρώ για αδέλφια.

 

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο του ΒΒΕΜ 22920-25575 (Δευτέρα έως Παρασκευή 8:

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES