#Έξυπναπαιδιά

Διατροφή

Εάν με ρωτήσεις τι είναι αυτό που με ενδιαφέρει ως μητέρα, πρωτίστως θα σου απαντήσω νους υγιής εν σωματι υγιεί. Θέλω να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στη σωματική και την πνευματική “άσκηση”, την “προπόνηση”, γιατί και το μυαλό χρειάζεται την προπόνησή του. Χρειάζεται να το θέσεις σε λειτουργία από νωρίς κάνοντας τις σωστές ερωτήσεις και προτρέποντας τα παιδιά στην αναζήτηση χωρίς βεβαίως να ξεχνάμε τον παράγοντα φαντασία.

Και για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, το παζλ είναι συγκεκριμένο: δυνατό μυαλό, δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, ενέργεια & δράση και γερά κόκκαλα.

Με αυτό το τετράπτυχο κατά νου, και έχοντας και λίγη βοήθεια από τέσσερις σωματοφύλακες, τους τέσσερις ήρωες των Δέλτα Smart που έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, πλάθουμε ιστορίες.

Με την Αριστέα την Άριστη που είναι και η αγαπημένη μας κάνουμε νέες ανακαλύψεις κάθε απόγευμα!

Η Αριστέα μας κάνει παρέα την ώρα που τρώμε το γιαούρτι με γεύση σοκολάτα-μπανάνα και μαζί της ανακαλύπτουμε κόσμους μακρινούς διαβάζοντας φανταστικές ιστορίες ή κόσμους αριθμητικούς λύνοντας προβλήματα!

Θέλω η κόρη μου να καταλάβει από νωρίς ότι η εξυπνάδα δεν είναι μονοδιάστατη. Απαιτεί φαντασία, συναίσθημα, λογική & ευαισθησία. Ναι, όλα αυτά μαζί κατά τη γνώμη μου, αποτελούν τη βάση για “έξυπνες” ιδέες και έξυπνα παιδιά.

Το παιδί μου θέλω, όμως, να έχει και δυνατό σώμα γιατί στη ζωή το παν είναι η ισορροπία ανάμεσα σε διαφορετικά στοιχεία. Αυτή την ισορροπία προσπαθώ να διδάξω στα παιδιά μου πασπαλίζοντας τα όνειρά τους με μπόλικη φαντασία γιατί έτσι αισθάνομαι ότι διεγείρω και το μυαλό του. Τη σωματική προπόνηση την έχω αφήσει στο μπαμπά τους. Από μονος του αποτελεί καλό πρότυπο για να τα προτρέψει να αθληθούν. Για αυτό και οι φίλοι του μπαμπά είναι…

…ο Νικήτας ο Ανίκητος που μας δίνει δύναμη και μας ωθεί πάντα μπροστά.

…η Ρένια η Σιδερένια γιατί μαζί της είμαστε δυνατοί και θαρραλέοι.

Έχουμε και τον Άρη τον Παιχνιδιάρη για ατέλειωτο παιχνίδι. Μαζί του έχουμε πάντα ενέργεια και καλή διάθεση. Σκορπίζουμε χαμόγελα και ζούμε ανεπανάληπτες στιγμές.

Κάπως έτσι η κόρη μου αγάπησε τα γιαούρτια Δέλτα Smart! Αλλά κυρίως κάπως έτσι η κόρη μου βάζει τη φαντασία της σε λειτουργία και με “όχημα” τους τέσσερις ήρωες πλάθει ιστορίες άλλοτε για φανταστικές μάχες ή αγώνες, απευθυνόμενη στον πατέρα της και άλλοτε για νεραϊδοχώρες, απευθυνόμενη σε εμένα.

Οι καθημερινοί ήρωες της κόρης μου γίνονται αυτομάτως και δικοί μου. Ιδίως η Αριστέα, που με λίγη βοήθεια από ω3  δίνει ώθηση στην ανάπτυξη του εγκεφάλου της! Δικαιωματικά η κόρη μου κερδίζει τον τίτλο του «έξυπνου παιδιού»…

 

 

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES