Επικίνδυνη η μόδα της πλακουντοφαγίας

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Οι διάσημες μαμάδες January Jones, Alicia Silverstone, και Kourtney Kardashian είναι μερικές που επέλεξαν να “καταναλώσουν” τον πλακούντα των παιδιών τους μετά την γέννα. Αυτές και άλλες πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο, επηρεασμένες από συμβουλές διαφόρων «ειδικών», τρώνε τον πλακούντα τους μετά τη γέννα, προκειμένου να πάρουν ενέργεια, να ενισχύσουν την παραγωγή γάλατος και να αποτρέψουν την εμφάνιση επιλόχειας κατάθλιψης.

Μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Northwestern των ΗΠΑ απέδειξε όμως πως δεν υπάρχουν πραγματικά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση του πλακούντα.

Οι ερευνητές υποστήριξαν ότι αυτή η διαδικασία έγινε δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, λόγω της επιρροής των μέσων ενημέρωσης και των ιστολογίων. Η αναθεώρηση, η οποία δημοσιεύτηκε στα Αρχεία Γυναικείας Ψυχικής Υγείας, διερεύνησε δέκα δημοσιευμένες έρευνες που είχαν σχέση με την κατανάλωση του πλακούντα.

Αυτό που βρήκαν οι επιστήμονες ήταν ότι τα οφέλη από την «πλακουντοφαγία» προήλθαν από υποκειμενικές γνώμες παρά από επιστημονική έρευνα. Στην πραγματικότητα, το συγκεκριμένο όργανο λειτουργεί περισσότερο ως ένα φίλτρο που απορροφά τις τοξίνες, ώστε αυτές να μην βλάψουν το έμβρυο, και αυτό σημαίνει πως πιθανότατα κρύβονται διάφορα βακτήρια και ιοί στους ιστούς του πλακούντα ακόμα και μετά την γέννα.

«Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν ότι θέλουν με τον πλακούντα τους, όμως δεν θα τους πρότεινα να τον φάνε», δήλωσε ο δόκτωρ Daghni Rajasingam από το Πανεπιστήμιο Royal.

Via

Image Credits: www.keepcalm-o-matic.co.uk

Βιβή Μπασινά

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Τριάντα – κάτι γυναίκα του Άγγελου, μητέρα της Αλεσάντρας και της Βαλέριας. Μου αρέσει πολύ που είμαι μαμά, νομίζω οτι γεννήθηκα για να είμαι η μαμά αυτών των δύο κοριτσιών! Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να είσαι γονιός όσο δύσκολο και αν είναι μερικές φορές. Σαρώνω τα πάντα με θετική ενέργεια και απολαμβάνω τα αστεία πράγματα στη ζωή. Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε?