Το ταξίδι της ευτυχίας!

Αμαλίας pick

Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, όταν θα αποκτήσουμε παιδί, μετά ακόμη ένα. Μετα αγχωνόμαστε γιατί τα παιδιά μας δεν είναι αρκετά μεγάλα και όλα θα είναι καλύτερα όταν μεγαλώσουν…Στη συνέχεια αγχωνόμαστε γιατί φτάνουν στην εφηβεία.

Λέμε στους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι ολοκληρωμένη όταν ο σύντροφος μας αποκατασταθεί, όταν αποκτήσουμε πιο ωραίο αυτοκίνητο, όταν μπορέσουμε να πάμε διακοπές, όταν θα πάρουμε σύνταξη. Η αλήθεια είναι ότι η καλύτερη στιγμή για να είμαστε ευτυχισμένοι είναι ΤΩΡΑ. Αλλιώς πότε;

Η ζωή μας θα είναι πάντα γεμάτη με απογοήτευση. Είναι προτιμότερο να το παραδεχτούμε και να αποφασίσουμε να είμαστε ευτυχισμένοι παρόλα αυτά.

Για πολύ καιρό μου φαινόταν ότι η ζωή μου θα άρχιζε. Η πραγματική ζωή. Αλλά υπήρχαν πάντα εμπόδια, μια δοκιμασία να ξεπεραστεί, μια δουλειά να τελειώσει, χρόνος να δοθεί, ένα χρέος να πληρωθεί. Μετά η ζωή θα ξεκινούσε. Τελικά κατάλαβα ότι αυτά τα εμπόδια ΗΤΑΝ η ζωή. Αυτή η προοπτική με βοήθησε να δω ότι δεν υπάρχει μονοπάτι προς την ευτυχία. Το μονοπάτι είναι η ευτυχία.

Λοιπόν εκτιμήστε κάθε στιγμή! Σταματήστε να περιμένετε να τελειώσει το σχολείο, να ξαναγυρίσετε στο σχολείο, να χάσετε 10 κιλά, να πάρετε 10 κιλά, να ξεκινήσετε δουλειά, να παντρευτείτε, να έρθει η Παρασκευή το βράδυ, το πρωϊ της Κυριακής, να αγοράσετε καινούργιο αμάξι, να πληρώσετε την υποθήκη, να έρθει η άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο, ο χειμώνας, η πρώτη του μήνα, τα τα μέσα του μήνα, να πεθάνετε, να ξαναγεννηθείτε… πριν αποφασίσετε να είστε ευτυχισμένοι.

Η ευτυχία είναι ένα ταξίδι, όχι ένας προορισμός. Δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος για να είστε ευτυχισμένοι από το ΤΩΡΑ. Ζήστε και εκτιμήστε την τωρινή στιγμή!!

 

 

Πηγή: www.enorasis.edu.gr

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES