Το Arkki ανοίγει τις «πόρτες» του τον Ιούνιο με ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά

Δράσεις

Έχοντας ήδη εκπαιδεύσει εκατοντάδες παιδιά σε σχολεία και μουσεία, η ελληνική ομάδα του Arkki συνεχίζει τη δράση της και φέτος το καλοκαίρι. Το Arkki, το πρωτοποριακό και μοναδικό στο είδος του εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, ανοίγει τις «πόρτες» του τον Ιούνιο και υποδέχεται παιδιά ηλικίας 6 έως 13 ετών, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και στο Μουσείο Ηρακλειδών.

Μέσα από παιχνίδια και κατασκευές, οι μικροί μας φίλοι εξερευνούν με όλες τους τις αισθήσεις τον κόσμο, και με τη φαντασία τους τον δημιουργούν από άλλη οπτική, έξω και πέρα από τα συνηθισμένα. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα ταλέντα και τις κλίσεις  τους, μέσα από δραστηριότητες που τους μαθαίνουν να πειραματίζονται, να σχεδιάζουν και να βλέπουν άμεσα το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους που πάντα είναι πολύ εντυπωσιακό.

Ένας Δούρειος Ίππος, φωλιές πουλιών, πύργοι, νησιά, πολιτείες από Lego ή ζαχαρωτά και όψεις κτιρίων είναι μόνο μερικά από τα μοντέλα που καλούνται να φτιάξουν τα παιδιά, με την καθοδήγηση ελλήνων αρχιτεκτόνων ειδικά εκπαιδευμένων στη Φινλανδία.

Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας. Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιμοποιείται μόνο ως μέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήμη αυτή, να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία, τη δημιουργικότητά τους και τελικά να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν οι «αρχιτέκτονες» του μέλλοντός τους.

Τα παιδιά δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να γίνουν επιτυχημένοι ενήλικες με αυτοπεποίθηση. Αρκεί να έχουν πλάι τους γονείς με ευαισθησία και ανοιχτή σκέψη, που θα επιλέξουν το κατάλληλο πλαίσιο ώστε τα μεν μικρότερα παιδιά να αγαπήσουν  τη μάθηση, τα δε μεγαλύτερα να βρουν δημιουργική διέξοδο από τη στείρα εκπαιδευτική γνώση.

Τα νέα καλοκαιρινά εργαστήρια πραγματοποιούνται στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής «Β&Μ Θεοχαράκη», Δευτέρα και Τετάρτη πρωί, και στο Μουσείο Ηρακλειδών Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη απόγευμα.

Επιλέξτε μέρος και ώρα, και χαρίστε στα παιδιά σας ένα μοναδικό δώρο!

Τα εργαστήρια ξεκινούν στις 22/06.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εργαστηρίων με ένα κλικ εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.arkki.gr και τη σελίδα του Arkki στο Facebook.

Via 

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES