Το Χαμένο Χαμόγελο είναι ένα διαφορετικό Παραμύθι

Διάβασμα

Χθές το βράδυ ξεκινήσαμε να διαβάζουμε με τα κορίτσια το παραμύθι του Νικόλα Ρώσση Το Χαμένο Χαμόγελο. Ο τίτλος τους προκάλεσε ερωτηματικά και ήθελαν, όπως και εγώ να διαβάσουμε αυτή την ιστορία για το χαμόγελο. Γιατί στο δικό μας σπίτι το χαμόγελο είναι κάτι σαν “Σήμα Κατατεθέν” και αγαπάμε όλους όσους χαμογελούν.

Το μόνο αληθινό χαμόγελο

Είναι αυτό που μοιράζεσαι με τους άλλους

Ξύπνησα το πρωί και δεν είχα το χαμόγελό μου και δεν έφταιγα εγώ κι έψαξα παντού, αλλά το’χε σκάσει.  Στο δρόμο για το σχολείο, ρώτησα έναν εργάτη, κι ένα βασιλιά, κι έναν πωλητή, κι έναν κλόουν, αλλά κανείς δεν ήθελε να μου δώσει το δικό του.  Και μετά στο σχολείο είπα στην κυρία να μου δώσει το χαμόγελό της, αλλά αυτή μας έβαλε να γράψουμε ένα διαγώνισμα

Ένα αγοράκι ξυπνάει το πρωί χωρίς το χαμόγελό του.  Ψάχνει παντού να το βρει, αλλά κανείς – ούτε καν το τέρας της ντουλάπας – δεν το έχει δει. Ρωτάει έναν εργάτη, ένα βασιλιά, τον καλύτερο πωλητή του κόσμου και έναν κλόουν, αλλά κι αυτοί δεν μπορούν να το βοηθήσουν. Κι η δασκάλα του, αντί να βρει το χαμόγελό του, τους βάζει διαγώνισμα…

Μόνο όταν γυρίζει σπίτι ανακαλύπτει την αλήθεια πίσω από τα χαμένα χαμόγελα: το μόνο αληθινό χαμόγελο είναι αυτό που μοιράζεσαι με τους άλλους.

boy_xameno_xamogelo

Το Χαμένο Χαμόγελο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-12 ετών, αλλά διαβάζεται από παιδιά όλων των ηλικιών. Είναι το πρώτο βιβλίο του Νικόλα Ρώσση που εκδίδεται στην Ελλάδα, από τη Δέλτα Εκδοτική. Τα υπόλοιπα βιβλία του έχουν εκδοθεί στις ΗΠΑ, όπου όλα έχουν γίνει best-seller. Το κείμενο είναι διανθισμένο με υπέροχα σκίτσα από τον εικονογράφο Δημήτρη Φουσέκη.

Δείτε το βιβλίο online στη διεύθυνση nicholasrossis.me

Σήμερα το απόγευμα στις 19.00 στην Γκαλερί Σκουφά στο Κολωνάκι είναι η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου και με μεγάλη χαρά θα βρεθούμε εκεί.

xameno_xamogelo_parousiasi

Νικόλας Ρώσσης

Μανιώδης αναγνώστης που έχει ασχοληθεί με την ανάπτυξη ιστοσελίδων. Αρχιτέκτονας, κάτοχος διδακτορικού από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Τώρα, συγγραφέας. Ο Νικόλας λατρεύει να γράφει. Εκτός από το Χαμένο Χαμόγελο, έχει γράψει άλλα πέντε παραμύθια, που βρίσκονται στη διαδικασία της εικονογράφησης. Επίσης, έχει γράψει τη σειρά φαντασίας Pearseus, και το The Power of Six, μία συλλογή σύντομων ιστοριών επιστημονικής φαντασίας.

Όλες του οι σειρές έχουν γίνει best-sellers στην Αμερική.

Ζει έξω από την Αθήνα, μέσα σε ένα δάσος, μαζί με τη γυναίκα του, το σκύλο τους και δύο πολύ αστεία γατιά, όλο και κάποιο απ’ τα οποία βρίσκεται στην αγκαλιά του.

Θα τον βρείτε στο:

twitter.com/Nicholas_Rossis

www.nicholasrossis.me

www.niditales.com

www.amazon.com/Nicholas-C.Rossis/e/B00FXXIBZA/

Δημήτρης Φουσέκης

Γεννήθηκε το 1966 στην Τρίπολη Λιβύης, από Έλληνες γονείς.  Πέρασε τα πρώτα του χρόνια στη Ρώμη πριν την άφιξή του στην Ελλάδα, όπου σπούδασε Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, εικονογράφησε διάφορες διατριβές στην Παλαιοντολογία.  Ανάμεσα στο 1992 και 1997 συνεργάστηκε με το Υπουργείο Πολιτισμού ως εικονογράφος, όπου αρχειοθετούσε και εικονογραφούσε τα αντικείμενα που ανακαλύπτονταν κατά τις εργασίες κατασκευής του Μετρό Αθηνών.

Από το 1997 μέχρι σήμερα, συνεργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας με διάφορα γραφεία σχεδίασης, διαφημιστικές εταιρείες και εκδοτικούς οίκους.  Στο διάστημα αυτό έχει αναλάβει εικονογραφήσεις για δύο μουσεία – ένα στο Πάπιγκο (WWF) και ένα στην Τήνο (Μουσείο Μαρμαροποιείας). Είναι μέλος της σχεδιαστικής ομάδας Parachute Font και τακτικός συνεργάτης του Ύαλος Branding.

Από το 2003 έχει εστιάσει στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων.  Έχει ήδη δημοσιεύσει πληθώρα τίτλων (εννέα μέχρι στιγμής, ενώ αρκετά ακόμα βρίσκονται στη φάση της εικονογράφησης).

Από το 2010 ζει μόνιμα στην Ύδρα, όπου διδάσκει ζωγραφική και έχει ήδη ολοκληρώσει την πρώτη του έκθεση.

Θα τον βρείτε στο www.dimitrisfousekis.com

 

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES