Ένας πονηρός τρόπος να σταματήσει το παιδί το ψέμα

Παιδιά

Αυτή είναι η εξομολόγηση μιας μαμάς στην σελίδα popsugar.com, για την κακή συνήθεια του γιού της να λέει ψέματα.

Ο δεύτερος γιος μου στα 4 του χρόνια ανέπτυξε ένα καταπληκτικόχάρισμα”. . . την ικανότητα να λέει ψέματα. Ήταν το απόλυτο ταλέντο. Τις περισσότερες φορές δεν μπορούσα να καταλάβω αν μου έλεγε την αλήθεια ή μου έλεγε ψέματα.
Ένα περιστατικό που ξεχωρίζει αφορά ένα μικρό παιχνίδι από ένα παιδικό γεύμα. Δεν ήταν μεγάλη υπόθεση, αλλά για τρεις ώρες τον ρωτούσα που το βρήκε και μου απαντούσε οτι το είχε βρεί στην παιδική χάρα. Όταν το βράδυ πήγα για ύπνο εξαντλημένη είπα στον άντρα μου, Απλά δεν το καταλαβαίνω. Είμαι σίγουρη οτι μου λέει ψέματα. Έκλαψα γιατί ένιωθα πως είχα απομακρυνθεί απο το παιδί μου.
Δεν το ανέφερα για δύο μέρες, μέχρι που έμαθα την αλήθεια. Ο γιός μου, μου είχε πεί ψέματα. Είχε πάρει το παιχνίδι από ένα μικρό αγόρι στο συγκρότημα διαμερισμάτων που μένουμε. Ήμουν θυμωμένη και έλαβα δράση.
Ρώτησα τον γιο μου, αν θα ήθελε να πάμε στο ζωολογικό κήπο, ένα από τα πιο αγαπημένα του μέρη. Χοροπηδούσε απο την χαρά του και φώναζε, “Ναί!”
Πήγαμε στο ζωολογικό κήπο, καθήσαμε στην ουρά, και όταν φτάσαμε στο εκδοτήριο εισιτηρίων του είπα, «Εμείς δεν θα το μπούμε στον ζωολογικό κήπο.
Ο γιος μου ήταν έκπληκτος και λυπημένος.
Του είπα, Πάμε να πάρουμε παγωτό! Θέλεις;
Ο ίδιος φυσικά είπε, “Ναι”.
Πήγαμε στο αγαπημένο του κατάστημα με παγωτά και όταν φτάσαμε στον πάγκο του είπα, «Εμείς δεν πρόκειται να πάρουμε παγωτό σήμερα.
Ήταν πολύ θυμωμένος και μου είπε, Δεν μου αρέσει όταν μου λες ότι θα κάνουμε κάτι και μετά δεν το κάνουμε.
Τότε γονάτισα και του είπα: “Αυτό λέγεται ψέμα. Δεν αισθάνεσαι και πολύ καλά όταν κάποιος σου λέει ψέματα, έτσι δεν είναι;
Δάκρυα εμφανίστηκαν στα μάτια του και κούνησε το κεφάλι του “όχι”.
Στη συνέχεια του έδωσα μια αγκαλιά και του είπα, Θα κάνουμε μια συμφωνία. Εάν λές πάντα την αλήθεια, ίσως τα πράγματα δεν γίνουν έτσι όπως θέλεις. Ωστόσο, πιθανότατα δεν θα σε βάλει σε μπελάδες. Λέγοντας ψέματα πληγώνεις τους ανθρώπους και αυτό τους κάνει να μην σου έχουν εμπιστοσύνη. Και είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις πάλι την εμπιστοσύνη πίσω. Ας αποφασίσουμε οτι εμείς δεν πρόκειται να λέμε ψέματα, εντάξει;
Συμφώνησε και αυτό ήταν το τελευταίο ψέμα στο σπίτι μας.

Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτή την ενέργεια της μαμάς;

 

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES