Η ηδονή της δημιουργίας

Αμαλίας pick

“Δεν υπάρχει αληθινή ηδονή, εκτός από εκείνη που δίνει η δημιουργικότητα. Είτε φτιάχνει κανείς μολύβια, είτε μπότες, είτε ψωμί, είτε παιδιά. Χωρίς δημιουργία δεν υπάρχει αληθινή ευχαρίστηση”

Λέων Τολστόϊ

Όταν κάτι ωραίο τελειώνει, πάντα κάτι ωραίο αρχίζει.. Αυτή είναι βασική αρχή για να προχωράμε μπροστά. Τα όμορφα, όπως και τα άσχημα, τελειώνουν αλλά εμείς συνεχίζουμε γιατί τα καλύτερα βρίσκονται πάντα μπροστά μας.

Με αυτή τη σκέψη πάντοτε ολοκληρώνουμε τις δράσεις μας… η δική μας παρέα: η Βάσω, η Βιβή, η Τζένη, η Χριστίνα εγώ και όλο το team του jenny.gr που δηλώνει εμφατικά παρόν και προσφέρει πολύτιμη βοήθεια κάθε φορά. Γιατί πρωτίστως είμαστε παρέα. Μια δημιουργική παρέα, μια αεικίνητη παρέα! Η κάθε μια ξεχωριστή και όλες μαζί πολύτιμες. Και οι παρέες γράφουν ιστορία. Και η δική μας παρέα γράφει τη δική της ιστορία… γεμάτη αγάπη, σύμπνοια, αλληλοσεβασμό, αλληλοεκτίμηση και συγχώρεση.

Κάθε φορά που σχεδιάζουμε μια νέα δράση ζούμε την υπερένταση της δημιουργίας, αυτή τη μοναδική στιγμή της έντασης, της αδρεναλίνης που χτυπάει κόκκινο. Οι ιδέες πέφτουν σα βροχή, άλλες γόνιμες, άλλες αστείες που μας κάνουν και γελάμε. Πάντα καθόμαστε γύρω από ένα τραπέζι και αβίαστα χωρίς δεύτερες σκέψεις μοιραζόμαστε ιδέες…και κάπως έτσι παίρνουν μορφή οι δράσεις μας. Και αρχίζει η υλοποίηση και… τρεχάτε ποδαράκια μου. Όλες μας σε μια δημιουργική ένταση. Η κάθε μια στον τομέα της και όλες μαζί σε όλα! Συνοδοιπόροι σε μια διαδρομή που έχει τέλος.

Και προχτές το βράδυ, μετά τη λήξη του 3ου Women in Action, όταν ήρθε το τέλος κάναμε αυτό που κάνουμε πάντα.  Πρώτα ήρθε το συναίσθημα της απόλυτης πλήρωσης, της απόλυτης αληθινής ευχαρίστησης, με άλλα λόγια η ηδονή της δημιουργίας. Είσαι κουρασμένος, έχεις δουλέψει σκληρά, έχεις προσπαθήσει να προβλέψεις πιθανά και απίθανα σενάρια, έχεις δώσει λύσεις σε απρόβλεπτα προβλήματα και έρχεται το τέλος. Η μαγική στιγμή που όλα τελειώνουν. Και εκείνη τη στιγμή κάνεις την αυτοκριτική σου, τι πήγε λάθος, τι πήγε σωστά γιατί το ζητούμενο είναι πάντα να γίνεσαι καλύτερος. Και μετά; Και μετά ονειρευτήκαμε την επόμενη μέρα. Που δεν θα αργήσει! Και που συντόμως μετά από ένα μικρό διάλειμμα διακοπών και αποτοξίνωσης – ακόμη και για τις μεταξύ μας σχέσεις που πάντα με τη δουλειά υφίστανται φθορά και χρειάζονται ενέσεις τόνωσης και αναζωογώνησης – θα επανέλθουμε δριμύτερες. Γυναίκες ενωμένες… όλες μαζί…Γιατί το μαζί μπορεί να είναι μια τόσο δα λέξη, μόλις τέσσερα γράμματα, αλλά έχει τεράστιο νόημα. Και αυτό είναι το νόημα της ζωής, αυτό είναι το νόημα της δικής μας δράσης. Το Women in Action στο δικό μου το μυαλό είναι η επιτομή του μαζί… Γιατί όταν θέλεις μπορείς. Και μαζί μπορούμε καλύτερα!

#staytuned #stayintouch

 

 

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES