Πως καθαρίζουμε τα παιδικά παιχνίδια;

Καντο Μονη Σου

Καθαρίζοντας τα παιχνίδια των παιδιών

Παιδικά δωμάτια. Αυτή η όαση φαντασίας που γίνεται συχνά βουνό ακαταστασίας! Πόσο χρόνο δεν ξοδεύουμε συμμαζεύοντας ή πείθοντας τα παιδιά μας να συμμαζέψουν. Κι όταν έχουν μπει όλα τα παιχνίδια στα ράφια και τα κουτιά τους, έχουμε αποφύγει να πατήσουμε τουβλάκια, έχουμε βάλει τα αρκουδάκια για ύπνο, παίρνουμε πια μια βαθιά ανάσα. Ουφ! Τελειώσαμε! Είναι όμως έτσι; Μια στο τόσο το συμμάζεμα δεν αρκεί.  Είναι τότε που έχει έρθει ο καιρός για… μπάνιο! Τα παιχνίδια ανήκουν στις εστίες μικροβίων που δύσκολα αντιλαμβανόμαστε ή σκεφτόμαστε να καθαρίσουμε ειδικά άμα πρόκειται για ένα παιδικό δωμάτιο γεμάτο από αυτά. Ιδιαίτερα στο κομμάτι των ιώσεων το χειμώνα, τα παιχνίδια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση ενός ιού ή μικροβίου αφού τα παιδιά παίζουν μαζί, ανταλλάσσουν και μοιράζονται αντικείμενα κλπ. Επίσης, τα παιδιά μπορούν να παίζουν για ώρες και οπουδήποτε, από το κρεβάτι μέχρι το γρασίδι ή το έδαφος στην παιδική χαρά και έτσι γίνεται εύκολο να εξαπλωθεί κάποιο μικρόβιο.

Ας δούμε λοιπόν μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να καθαρίσουμε τα παιχνίδια των παιδιών ανάλογα με το υλικό με το οποίο είναι κατασκευασμένα.

 

  1. 1.     Πλαστικά παιχνίδια

Τα πλαστικά παιχνίδια μπορούν πολύ εύκολα να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων. Ο καθαρισμός στο πλυντήριο πιάτων εξοικονομεί ενέργεια( και τη δική σας!) και υλικά καθαρισμού. Απλά βάζετε τα παιχνίδια στο πλυντήριο πιάτων και ρυθμίζετε την πλύση με τον ίδιο τρόπο που ισχύει για τα πιάτα, τα ποτήρια και τα υπόλοιπα είδη. Αποφύγετε τα πολύ μαλακά ή λαστιχένια παιχνίδια από πλαστικό καθώς υπάρχει περίπτωση να λιώσουν από την υψηλή θερμοκρασία. Αποφύγετε επίσης τα πλαστικά παιχνίδια τύπου Barbie που έχουν τρίχες καθώς και τα παιχνίδια που λειτουργούν με μπαταρίες ή άλλου είδους ηλεκτρονικούς μηχανισμούς.

Tip: Σε πολλά παιχνίδια υπάρχει πολύ συχνά ο κίνδυνος να πέσουν ή να χαθούν τα πολύ μικρά κομμάτια ή εξαρτήματά τους που θέλετε να πλύνετε. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείτε να χρησιμοποιείτε δίχτυ προστασίας για τα ευαίσθητα ρούχα που μπορεί να συγκρατήσει τα μικρά παιχνίδια για να μην τα ψάχνετε μετά μέσα στο πλυντήριο.

  1. 2.     Ξύλινα παιχνίδια:

Τα ξύλινα παιχνίδια, λόγω των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του ξύλου, δε χρειάζονται τόσο τακτικό καθάρισμα. Το καλό καθάρισμα με λευκό ξύδι σε ένα πανί είναι ιδανικό για να απολυμάνετε τα παιχνίδια από ξύλο, χωρίς ιδιαίτερο κόπο και μεγάλη συχνότητα.

  1. 3.     Λούτρινα παιχνίδια:

Τα λούτρινα παιχνίδια λόγω των ινών της επιφάνειάς τους λεκιάζουν αρκετά εύκολα και συνήθως είναι αυτά που έχετε μεγαλύτερη ανάγκη να καθαρίσετε, ιδιαίτερα άμα έρχονται σε επαφή με μωρά. Μια βασική συμβουλή για την καθαριότητά τους είναι να δώσετε έμφαση στο καρτελάκι που αναγράφει τη φροντίδα τους. Γενικά πλένονται αρκετά αποτελεσματικά στο πλυντήριο ρούχων αρκεί να τα τοποθετήσετε πρώτα μέσα σε μια μαξιλαροθήκη για να αποφύγετε έτσι το μάδισμά τους μέσα στο πλυντήριο και να ρυθμίσετε την πλύση στη χαμηλή θερμοκρασία νερού. Για εξοικονόμηση ενέργειας και καθαριστικού, μπορείτε να τα βάλετε στην ίδια πλύση με τα ρούχα σας, αρκεί να μην ξεβάφουν. Αποφύγετε να βάλετε στο πλυντήριο λούτρινα παιχνίδια που λειτουργούν με μπαταρίες, παλιά εύθραυστα παιχνίδια, λούτρινα με κολλημένα μικρά υλικά που μπορεί να ξεκολλήσουν εύκολα καθώς και λούτρινα παιχνίδια που είναι γεμισμένα με υλικά εκτός από πολυεστέρα. Εφόσον το αναγράφει το καρτελάκι τους, πολλά παιχνίδια είναι καλύτερα να πλένονται στο χέρι.

Ευχαριστούμε για τις χρήσιμες συμβουλές την εταιρεία:

MicroClean

2105315756

www.micro-clean.gr

 

 

 

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES