Οι έγκυες που τρώνε «για δύο» μπορεί να βλάψουν το έμβρυο

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι έγκυες που τρώνε πέραν του φυσιολογικού, ενδεχομένως θέτουν το έμβρυο σε κινδύνους. Προβλήματα συμπεριφοράς,  διατροφικές διαταραχές, ψυχολογικά προβλήματα, ακόμη και σχιζοφρένεια είναι μερικοί από αυτούς.

Οι επιστήμονες γνωρίζαν από καιρό ότι οι έγκυες που παίρνουν πολλά παραπάνω κιλά από τα επιτρεπτά έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες θρόμβοσης. Νέες έρευνες δείχνουν ότι η παχυσαρκεία κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης βλάπτει και το έμβρυο.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο McMaster στο Οντάριο του Καναδά βρήκαν ότι τα παιδιά στην Αμερική που οι μητέρες τους ήταν παχύσαρκες στην εγκυμοσύνη είχαν 5 μονάδες χαμηλότερο IQ σε σχέση με παιδιά που οι μητέρες τους είχαν πάρει κανονικό βάρος.

Από έρευνες σουηδών προκύπτει ότι παιδιά από παχύσαρκες εγκύους έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να είνια υπερκινητικά και να έχουν προβλήματα συγκέντρωσης.

Από ερευνα που έγινε σε Αυστραλούς εφήβους προέκυψε ότι οι πιθανότητες να έχουν διατροφικές διαταραχές αυξάνονταν κατά 11% για κάθε παραπανίσιο πόντο σωματικής μάζας που έπαιρνε η μητέρα κατά την εγκυμοσύνη.

Η εξήγηση που δίνεται για αυτόν τον συσχετισμό – παχυσαρκίας στην εγκυμοσύνη και προβλημάτων στην ανάπτυξη των παιδιών – οφείλεται σε ορμονικές και χημικές αλλαγές.

 

Τι λέτε λοιπόν? Περισσότερο άγχος για τις μέλλουσες μαμάδες ή καμπανάκι για τις υπερβαρες εγκύους?

Είστε σίγουρη ότι θέλετε να φάτε ακόμη μια σοκολάτα στις 3 η ώρα τα ξημερώματα?

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES