Πώς ένα κακάο μας έγινε απαραίτητο!

Βάσως pick

 

 

“Μαμά, πονάει η κοιλιά μου”!

Για αρκετό καιρό, ο γιος μου, ο Γιώργος, προσπαθούσε με αυτή τη “μέθοδο” να με ξεγελάσει… Με πρόφαση την κοιλιά του, μου ζητούσε κάτι γλυκό.

Συνήθως, δε, μετά την προπόνηση. Η καθημερινή του ενασχόληση με τον αθλητισμό καταπονούσε αφενός το σώμα του, αφετέρου τον “άδειαζε” από ενέργεια την οποία και αναζητούσε σε κάτι γλυκό!

Για αρκετό καιρό πάλεψα με τους “δαίμονές μου” και αντιστάθηκα στη λιγούρα του! Αυτός όμως συνέχιζε το ίδιο τροπάριο και αφού εξάντλησε όλα τα μέσα, αποφάσισε να δράσει μόνος του.

nes5

Κάπως έτσι το κακάο μπήκε στη ζωή μας. Ήρθε να γλυκάνει το γιο μου και να ηρεμήσει τα νεύρα μου.

Θέλοντας λοιπόν κι εγώ να απολαμβάνει το ρόφημά του όσο το δυνατόν καλύτερα, και την ίδια στιγμή να παίρνει και όλα τα σωστά θρεπτικά συστατικά, επέλεξα το καλύτερο κακάο για τα παιδιά που υπάρχει στην αγορά: το Νesquik!  Ο Γιώργος το πρωτοδοκίμασε στο σπίτι ενός φίλου του και το “επέβαλε” και στο δικό μας με τη μία…

Του άρεσε τόσο πολύ μάλιστα, που το έφτιαχνε και μόνος του, αν καθυστερούσα να του το προσφέρω!

Στο σπίτι μας φροντίζω να παίρνουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, οπότε το γεγονός ότι το συγκεκριμένο κακάο δεν είναι μία απλή σοκολατούχα σκόνη αλλά είναι εμπλουτισμένη με σίδηρο, υδατάνδρακες και βιταμίνες όπως η C και η D, για να ενισχύσει τον οργανισμό των παιδιών έτσι ώστε να αντεπεξέλθουν σε δραστηριότητες, να αποκτήσουν γερή φυσική άμυνα και καλή πνευματική λειτουργία αποτέλεσε έναν ακόμη συν για να μπει στην καθημερινή μας διατροφή.

Σύντομα το Nesquik μετατράπηκε σε αναπόσπαστο κομμάτι της πρωινής τελετουργίας του γιου μου! Είτε στο γάλα του, είτε με δημητριακά, είτε ακόμη ως κακάο σε κέικ ή διάφορα γλυκίσματα που φτιάχνω για κολατσιό… γιατί ναι η “υπογλυκαιμία” του γιου μου με έκανε εφευρετική και αντί για σοκολάτα χρησιμοποιώ Νesquik στο κέικ μου.

nesquik1

Σας φαίνεται παράξενο; Ιδέα της κόρης μου! Για να ησυχάσει ο γιος μου που ζητούσε σοκολατένιο κέικ και εγώ δεν του έκανα τη χάρη! Έτσι και αυτός είναι ευχαριστημένος και στο σπίτι είμαστε ήρεμοι… γιατί το “αρκούδι” είναι χορτάτο!

Και εγώ από τη μεριά μου έγινα εφευρετική… Αφού του αρέσει τόσο πολύ αποφάσισα να το χρησιμοποιήσω ως όπλο μου για να φάει και κανένα γιαούρτι. Γιατί οι μανάδες πρέπει να είμαστε ευρηματικές… να εφευρίσκουμε τρόπους για να τρώνε τα παιδιά μας πράγματα που ναι μεν απεχθάνονται αλλά τους κάνουν καλό! Για αυτό και μια κουταλιά Nesquik στο γιαούρτι το μετατρέπει σε μια γλυκιά λιχουδιά.

Εγώ βρήκα τη λύση χρησιμοποιώντας το θρεπτικό Nesquik στο διατροφολόγιο των παιδιών. Εσείς;

 

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES