Γρήγορο παγωτό μπανάνα

Μαγειρευουμε

Τα παιδιά μου λατρεύουν τη μπανάνα. Σε κάθε της μορφή. Αυτή η συνταγή για παγωτό με μπανάνα του Άκη Πετρετζίκη είναι πανεύκολη και γρήγορη (απαιτούνται μόνο δεκαπέντε λεπτά για να το φτιάξετε). Μπορείτε, επίσης, να το φτιάξετε μαζί με τα παιδιά….

  • 4 μπανάνες ώριμες
  • 4 κ.σ. μέλι και έξτρα για σερβίρισμα
  • 2-4 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο
  • μούσλι για σερβίρισμα
  • ξηρούς καρπούς για σερβίρισμα (cranberries)
  • 100 γρ. κουβερτούρα προαιρετικά για σερβίρισμα

[lyte id=”E2_BBSz0mp0″ /]

  • Κόβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι.
  • Τις βάζουμε μέσα οριζόντια να μην ακουμπάει η μία πάνω στην άλλη, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όσες στρώσεις χρειαστεί. Κλείνουμε με μεμβράνη το ταψάκι.
  • Τις βάζουμε στην κατάψυξη για 10 ώρες.
  • Μολις είναι έτοιμες τις χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Σε περίπτωση που έχουμε μικρό μίξερ κάνουμε το παγωτό σε δόσεις.
  • Παίρνουμε με μία σπάτουλα το μείγμα από τα τοιχώματα που δεν έχει χτυπηθεί.
  • Μόλις γίνουν μικρά κομματάκια τότε προσθέτουμε το μέλι. Φέρνουμε 2 βόλτες. Σε αυτό το σημείο εαν επιθυμούμε προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο έντονο χρώμα και φέρνουμε άλλες 2 βόλτες. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε ότι μπαχαρικό μας αρέσει. Είναι έτοιμο όταν οι μπανάνες γίνουν μια νόστιμη μαστιχωτή μάζα.
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε μούσλι στη βάση, από πάνω παγωτό μπανάνας, λίγο μέλι και ένα φύλλο δυόσμο και σερβίρουμε.
  • Αν θέλουμε να βάλουμε σοκολάτα ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στις μπανάνες. Ρίχνουμε ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Σερβίρουμε και διατηρούμε στην κατάψυξη!
Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES