5 τρόποι για να μάθουμε στις κόρες μας να αγαπήσουν το σώμα τους!

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.
Tα κορίτσια, πολύ περισσότερο από τα αγόρια, είναι εκτεθειμένα σε μηνύματα που αφορούν την εικόνα για το σώμα τους. Ωστόσο, μπορούμε να τους δείξουμε πώς να αποκτήσουν μια υγιή προσέγγιση με το θέμα και να αισθανθεί η κόρη μας άνετα με το… σώμα της! Τα κορίτσια συχνά αντιμετωπίζουν σημαντικές πιέσεις για να είναι σωματικά ελκυστικά. Η αναζήτηση ενός τέλειου σώματος μπορεί να έχει ένα βαρύ τίμημα.
1. Μη βάζετε ετικέτες στον εαυτό σας! Και ο καλύτερος τρόπος για να μάθει η κόρη μας να μη βάζει ετικέτες είναι να μη βάζουμε εμείς! Και σίγουρα το να σας ακούει να μιλάτε για δίαιτες και περιττά κιλά, να διαμαρτύρεστε για το βάρος σας, ή να γκρινιάζετε για την εμφάνισή σας, δεν είναι το καλύτερο παράδειγμα! Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, και κυρίως μοναδικός. Και εσείς και η κόρη σας επίσης.
2. Να εκτιμάτε τους ανθρώπους για τη θετική τους ενέργεια! Και όχι για την ομορφιά τους! Ο κόσμος σχεδόν πάντα κάνει κομπλιμέντα σε μια όμορφη γυναίκα, γεγονός το οποίο θεωρείται κάτι… αβλαβές. Σπάνια κάνει όμως της κάνει κομπλιμέντα που αφορούν την καλοσύνη, την εσωτερική ομορφιά ή τη θετική της ενέργεια. Κι όμως αν πεις σε μια γυναίκα ότι λάμπει ή ακτινοβολεί, μπορεί να την πάει πολύ πιο μακριά απ’ ότι αν της πεις ότι απλά… είναι όμορφη!
3. Μην «υπερεκτιμάτε», αλλά ούτε να φοβάστε το φαγητό! Καθημερινά διαβάζουμε, για το πώς οι τροφές μπορούν να «καταστρέψουν» ή να «απογειώσουν» το σώμα! Αν θέλουμε να μάθουμε στις κόρες μας να ζήσουν «εν ειρήνη» με το φαγητό, δεν έχουμε παρά να τις μάθουμε ότι το φαγητό είναι απλώς… φαγητό! Οι τροφές δεν είναι ούτε καλό, ούτε κακό. Είναι απλώς τροφές. Από εκεί και πέρα αν οι κόρες μας έχουν τις κατάλληλες πληροφορίες, μπορούν να κρίνουν, ποια είναι καλή τροφή για εκείνες ή κακή! 4. Ποτέ μην την αποτρέψετε στο να φορέσει κάτι λόγω «μεγέθους» «Αυτό το παντελόνι; Ω, όχι δε σε κολακεύει!» 5. Αποφύγετε να αναφέρεστε στα τρόφιμα ως ειδικευμένος διατροφολόγος! Λίπος, υδατάνθρακες, θερμίδες, δίαιτες…αποτελούν αληθινά «αλαμπουρνέζικα» για ένα παιδί, όμως αν του δώσετε τη λάθος σημασία μπορεί το λεξιλόγιο αυτό να καθορίσει ολόκληρη τη ζωή τους.Πηγή : www.superdad.gr

 

Δήμητρα Χαρίτου

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Το ονομά μου είναι Χαρίτου Δήμητρα ή αλλιώς Μιμή! Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1982. Έχω τελειώσει την γυμναστική Ακαδημία Αθηνών. Εργάζομαι στην Εθνική τράπεζα της Ελλάδος και μιλάω αγγλικά, ιταλικά και ελληνική νοηματική γλώσσα. Παίζω μπάσκετ απο το 1990 και συνεχίζω στην ομάδα της Αγίας Παρασκευής. Αγαπω τα ταξίδια, το καλο φαγητό, το διάβασμα και το spinning.
Θέλω χαμογελαστούς ανθρώπους κοντά μου και ακολουθώ το “να χαίρεσαι κάθε στιγμή σαν να είναι μοναδική γιατί η ζωή είναι μικρή”.
Βασική μου επιθυμία είναι, όταν θα γίνω μάνα, να καταφέρω να δημιουργήσω έναν άνθρωπο με αρχές, αξιοπρέπεια, αυτοεκτίμηση, ευγένεια, ανιδιοτέλεια, με σεβασμό στον συνάνθρωπο, όπως έμαθαν και εμένα. Μπαίνοντας στην παρέα σας, θα σας ξαναθυμίσω τα ανέμελα χρόνια της ζωής σας, με τις ΑΛΛΕΣ ομορφιές της ζωής, όπου η μόνη σας έννοια ηταν…που θα πάτε για φαγητό, οχι τι θα μαγειρέψετε…που θα πάτε για ποτό, οχι τι ώρα θα πάτε για ύπνο…που θα πάτε ταξίδι με τον έρωτά σας και οχι με τα μπιμπερό σας..Θα είμαι λοιπόν δίπλα σας προσεγγίζοντας τα πράγματα απο το βλέμμα μιάς μη μαμάς ,ακόμη!!!