Αργεντινή: Μείωσαν την ποινή σε παιδόφιλο γιατί το 6χρονο θύμα «φαινόταν γκέι»

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Δύο δικαστές στην Αργεντινή μείωσαν κατά πολύ την ποινή που επιβλήθηκε σε παιδόφιλο, επειδή το 6χρονο θύμα του είχε προηγουμένως κακοποιηθεί και «φαινόταν γκέι».

Οι δικαστές αποφάσισαν σε αυτή την υπόθεση ότι ο παιδόφιλος, ένας προπονητής ποδοσφαίρου δεν φέρει όλη την ευθύνη για το βιασμό του παιδιού, επειδή ο 6χρονος είχε τραυματιστεί από προηγούμενη κακοποίηση από τον πατέρα του και επίσης γιατί έδειξε «ομοφυλοφιλικές τάσεις».

Η απόφαση, η οποία πάρθηκε το περασμένο έτος, αλλά διέρρευσε τώρα στον Τύπο, έχει προκαλέσει σάλο στην Αργεντινή. Επίσης, αποκαλύφθηκε ότι οι συγκεκριμένοι δικαστές έχουν μακρύ ιστορικό που αφορά στις μείωσης των ποινών που σχετίζονται σε σεξουαλικά και φυλετικά εγκλήματα. Για παράδειγμα, δικαιολόγησαν τους βιασμούς δύο έφηβων κοριτσιών από έναν πάστορα επειδή ανήκαν σε κατώτερη οικονομική τάξη.

Τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι οι δικαστές Horacio Piombo και Benjamin Ramon Sal Llargues μείωσαν την ποινή του προπονητή Mario Tolosa από έξι χρόνια σε 38 μήνες, λέγοντας ότι επειδή ο πατέρας του αγοριού μπορεί να το είχε ήδη βίασει, το αγόρι ήταν συνηθισμένο σε τέτοια κακοποίηση και είχε δείξει ομοφυλοφιλικά χαρακτηριστικά.

Το Μάρτιο οι ίδιοι δικαστές μείωσαν την ποινή ενός πατέρα που βιάσε την κόρη του επειδή το θύμα έκανε αντιφατικές δηλώσεις στο δικαστήριο. Το 2011 ένας άνδρας που σκότωσε τη γυναίκα του με σφυρί είδε την ποινή του να μειώνεται κατά πολύ επειδή η στάση της γυναίκας κρίθηκε ως «σχεδόν προκλητική».

«Αυτό που λένε είναι ‘Γεια σου βιαστή, αν θέλετε να βιάσετε κάποιον, βιάστε αυτούς που έχουν πέσει ήδη θύματα βιασμού’», σχολίασε ο κοινωνικός λειτουργός Pablo Fracchia, σημειώνοντας ακόμη ότι «η δικαιοσύνη θα πρέπει να εξασφαλίσει πως οι δικαστές δεν λένε στον κόσμο ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι ένας λόγος να βιαστείς».

Ο Fracchia σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν δικαστές που εξακολουθούν να επηρεάζονται από τη δικτατορία που υπήρχε κάποτε στη χώρα. Για μία από τις μεγαλύτερες ντροπές που έχει ζήσει η χώρα έκανε λόγο και η Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ.

tvxs.gr

Δήμητρα Χαρίτου

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Το ονομά μου είναι Χαρίτου Δήμητρα ή αλλιώς Μιμή! Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1982. Έχω τελειώσει την γυμναστική Ακαδημία Αθηνών. Εργάζομαι στην Εθνική τράπεζα της Ελλάδος και μιλάω αγγλικά, ιταλικά και ελληνική νοηματική γλώσσα. Παίζω μπάσκετ απο το 1990 και συνεχίζω στην ομάδα της Αγίας Παρασκευής. Αγαπω τα ταξίδια, το καλο φαγητό, το διάβασμα και το spinning.
Θέλω χαμογελαστούς ανθρώπους κοντά μου και ακολουθώ το “να χαίρεσαι κάθε στιγμή σαν να είναι μοναδική γιατί η ζωή είναι μικρή”.
Βασική μου επιθυμία είναι, όταν θα γίνω μάνα, να καταφέρω να δημιουργήσω έναν άνθρωπο με αρχές, αξιοπρέπεια, αυτοεκτίμηση, ευγένεια, ανιδιοτέλεια, με σεβασμό στον συνάνθρωπο, όπως έμαθαν και εμένα. Μπαίνοντας στην παρέα σας, θα σας ξαναθυμίσω τα ανέμελα χρόνια της ζωής σας, με τις ΑΛΛΕΣ ομορφιές της ζωής, όπου η μόνη σας έννοια ηταν…που θα πάτε για φαγητό, οχι τι θα μαγειρέψετε…που θα πάτε για ποτό, οχι τι ώρα θα πάτε για ύπνο…που θα πάτε ταξίδι με τον έρωτά σας και οχι με τα μπιμπερό σας..Θα είμαι λοιπόν δίπλα σας προσεγγίζοντας τα πράγματα απο το βλέμμα μιάς μη μαμάς ,ακόμη!!!