“Εξαφανίσου σε 72 ώρες”: Συναγερμός από την αστυνομία για το επικίνδυνο παιχνίδι

Βάσως pick

AdTech Ad

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που έχει γίνει μόδα στην Ευρώπη και φαίνεται να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις μιας και καλεί τους ανηλίκους να εξαφανίσουν τα ίχνη τους για 72 ώρες! Η ονομασία του είναι  “Game of 72” και διαδίδεται μέσα από τα social media. Έντονοι είναι οι φόβοι ότι το παιχνίδι μπορεί να έχει φτάσει και στην Ελλάδα!

Τι ακριβώς συμβαίνει στο παιχνίδι: Με ηλεκτρονικά μηνύματα ο ανήλικος καλείται να εξαφανιστεί για 72 ώρες. Η πρόσκληση γίνεται με μηνύματα στο inbox ενώ βασική προυπόθεση για να συμμετέχει ένα παιδί είναι να τηρήσει τους κανόνες σιωπής και μυστικότητας που επιβάλλονται. Όσο για το έπαθλο; Οι ευρωπαικές αρχές που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν ποιο ακριβώς είναι. Άγνωστος είναι και ο εμπευστής του παιχνιδιού αυτού.

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γαλλία με την πρόσφατη εξαφάνιση μιας 13χρονης. Πολλοί γονείς, όπως και στη Βρετανία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι τρομοκρατημένοι στη σκέψη και μόνο του τι μπορεί να συμβεί στο παιδί τους.

Τι συνέβη στην Ελλάδα και προκάλεσε ανησυχία: 

Η εξαφάνιση δυο παιδιών ενός  17χρονου αγοριού και ενός 15χρονου κοριτσιού στην Αττική, κίνησε υποψίες ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να έχει φτάσει και στη χώρα μας μιας και όπως διαβάζουμε στον τύπο κανένα από τα δυο παιδιά δεν έδωσε εξηγήσεις για το λόγο της εξαφάνισής τους! Να σημειωθεί δε ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η εξαφάνιση των παιδιών έγινε σχεδόν ταυτόχρονα. Οι γονείς απευθύνθηκαν για την εξαφάνιση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία άρχισε αμέσως έρευνες και κατάφερε να εντοπίσει τα παιδιά μέσω της σύγχρονης  διαδικασίας cyber Alert.

Χωρίς τίποτα ακόμα να είναι βέβαιο, το ενδεχόμενο να έχει έρθει το επικίνδυνο παιχνίδι και στην Ελλάδα είναι πιθανό.

Τι πρέπει να κάνει ένας γονιός σε περίπτωση εξαφάνισης

Διαβάστε μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές που δίνει η επιστρημονική ομάδα του Χαμόγελου του Παιδιού

Το παιδί σου εξαφανίστηκε- Συμβουλές  προς τους Γονείς

Η πόρτα ανοίγει και το παιδί φεύγει….

Και περιμένεις ότι η πόρτα θα ξανανοίξει αλλά κάτι μέσα σου, σου λέει ότι έφυγε, το έσκασε ή τέλος πάντων χάθηκε στο δρόμο…. περιμένεις να γυρίσει αλλά όσο ο χρόνος περνάει, η αγωνία συνυπάρχει με την ελπίδα και πιστεύεις ότι θα γυρίσει….

Και όμως δεν γυρίζει…. Εσύ που πας; Τι κάνεις; Μέσα στον πανικό προσπάθησε….

● Βρες την πιο πρόσφατη φωτογραφία και ανάφερε ΑΜΕΣΑ την εξαφάνιση στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής σου. ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ 24 ΩΡΩΝ.

● Επικοινώνησε με το 116000, την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά. Θα λάβεις τις κατάλληλες κατευθύνσεις άμεσα, καθώς οι πρώτες ώρες και το τι θα γίνει μέσα σε αυτές παίζουν σημαντικό ρόλο για την έκβαση της εξαφάνισης.

● Να θυμηθείς αν είχε λόγο να φύγει. Εάν είχε συμβεί κάτι. Είναι πολύ σημαντική πληροφορία για να προσεγγίσει κάποιος το παιδί.

● Έχει ξαναφύγει έστω και για λίγο; Που έχει πάει; Με ποιόν μίλησε; Είναι σημαντικό να ελεγχθούν και αυτές οι πληροφορίες.

● Έχει πάρει χρήματα; Ταυτότητα; Ρούχα;

● Επικοινώνησε με φίλους, γνωστούς και συγγενείς. Πιθανά να είναι κάπου που νοιώθει ασφάλεια.

● Προσπάθησε να επικοινωνήσεις μαζί του. Μέσω κινητού, sms, e-mail, σελίδων κοινωνικής δικτύωσης (τύπου Facebook). Βοηθήστε το να καταλάβει ότι νοιάζεσαι και το ψάχνεις.

● Πες του Σ’ΑΓΑΠΩ, δείξε του την αγάπη σου. Δεν είναι δεδομένο ότι την ξέρει.

● ΟΙ ώρες και πιθανά οι μέρες περνούν… και εσύ δεν κοιμάσαι, δεν τρως για να μην απασχολείς το μυαλό σου και να είσαι έτοιμος σε περίπτωση που κάτι γίνει. Όμως η δική σου σωματική κατάσταση είναι σημαντική για να είσαι αποτελεσματικός. Φάε κάτι, πιες ένα χυμό, ξεκουράσου για να είσαι πραγματικά έτοιμος.

● Σε περίπτωση που το παιδί επικοινωνήσει μαζί σας δείξτε του την αγάπη και το ενδιαφέρον σας και όχι το θυμό ή  την απογοήτευση σας. Εξασφαλίστε την επικοινωνία μαζί του.

Πρόκειται για τις πιο δυσάρεστες και δύσκολες ώρες ενός γονέα….Η Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 είναι δωρεάν, εικοσιτετράωρη και απαντούν κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι με μεγάλη εμπειρία σε θέματα παιδιών που έχουν φύγει ή εξαφανιστεί.

 

 Boro.gr

Eπιμέλεια Κολέτσος Γιώργος

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES

MORE EDITOR'S ARTICLES

3ο Τουρνουά We Love Basketball for Girls

3ο Τουρνουά We Love Basketball for Girls

Χάσε τα κιλά της εγκυμοσύνης όπως η Amal Clooney!

Χάσε τα κιλά της εγκυμοσύνης όπως η Amal Clooney!

Rio Ferdinand: H τραγική ιστορία του άσου των γηπέδων που έχασε τη γυναίκα του και μεγαλώνει μόνος τα 3 παιδιά του

Rio Ferdinand: H τραγική ιστορία του άσου των γηπέδων που έχασε τη γυναίκα του και μεγαλώνει μόνος τα 3 παιδιά του

Βίκυ Βολονάκη: Στην Αμερική πρώτα είσαι μαθητής –φοιτητής και μετά αθλητής

Βίκυ Βολονάκη: Στην Αμερική πρώτα είσαι μαθητής –φοιτητής και μετά αθλητής

Αγαπώ την αγορά μου..

Αγαπώ την αγορά μου..

Το κολύμπι ενεργοποιεί τον εγκέφαλό μας

Το κολύμπι ενεργοποιεί τον εγκέφαλό μας

Η αγκαλιά της μαμάς και η δύναμή της!

Η αγκαλιά της μαμάς και η δύναμή της!

Kids Yoga στο Revival Detox απο την Αριάδνη Οικονομίδη

Kids Yoga στο Revival Detox απο την Αριάδνη Οικονομίδη

Μια ευχάριστη ανάμνηση απο την Ευρωκλινική Παίδων

Μια ευχάριστη ανάμνηση απο την Ευρωκλινική Παίδων