Σουβλάκι γαλοπούλας με λαχανικά

Μαγειρευουμε

4-moms , 25-05-2015

 Υλικά (για 2 άτομα)

1 κομμάτι στήθος γαλοπούλας κομμένο σε κύβους

2 μέτριες πατάτες

2 κομμάτια μπέικον

2 ντομάτες μικρές

Πιπεριά κόκκινη , κίτρινη και πορτοκαλί

50 γρ φασολάκια στρογγυλά

1 κολοκυθάκι μικρό κομμένο σε ροδέλες

Δεντρολίβανο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βράζετε για 5 έως 10 λεπτά (ίσα που να τρυπιούνται).

Τις βάζετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς με λίγο λάδι, δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι για μισή ώρα περίπου.

Βράζετε τα φασολάκια για 5 λεπτά.

Τηγανίζετε ελαφρά το μπέικον και τυλίγετε γύρω από τα φασολάκια.

Περνάτε σε καλαμάκι τα κομμάτια της γαλοπούλας βάζοντας ενδιάμεσα κομμάτια από τις πιπεριές και το κολοκυθάκι και αλατοπιπερώνετε.

Τα αλείφετε με λίγο λάδι και τα ψήνετε στο grill στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά φροντίζοντας να τα γυρνάτε συχνά για να μην ξεραθούν. Παράλληλα ψήνετε στον φούρνο και τις ντομάτες ολόκληρες για 20 λεπτά.

Τοποθετείτε το σουβλάκι, το δεματάκι με τα φασολάκια, τη ντομάτα και τις πατάτες σε πιατέλα.

Αν θέλετε προσθέτετε γλυκιά πάπρικα. Σερβίρετε ζεστό.

Image Credits: www.benecol.gr