Όλα τα βήματα για το μακιγιάζ της Kate Bosworth

Ομορφιά

4moms team , 21-05-2015

Ένα look με έμφαση στα έντονα χείλη προϋποθέτει  ένα αψεγάδιαστο, flawless δέρμα κατά βάση φωτεινό.

Δώστε τις απαραίτητες φωτεινότητες στο πρόσωπο χρησιμοποιώντας -διακριτικά πάντα- ιριδισμούς στο σημείο των οστών, στα ζυγωματικά και στο ¨Τ¨ του προσώπου με σκιά ιβουάρ σατινέ ή με ιριδίζοντα make up. Προσοχή όμως στις υπερβολές!

Αφού κάνετε το βασικό «κόψιμο» στα ζυγωματικά συνεχίζετε όπου τα κοψίματα απαιτούνται, βάση του προσώπου σας. Δώστε το επιθυμητό τοξοειδές σχήμα στα φρύδια με σκιά ή μολύβι.

Για το μακιγιάζ των ματιών απλώνουμε μια ματ ιβουάρ σκιά σε όλο το κινητό βλέφαρο μέχρι το τόξο φρυδιού και προδιαγράφουμε ελαφρά το περίγραμμα του ματιού με μια καφέ ματ σκιά την οποία στο πάνω βλέφαρο σβήνουμε ελαφρώς στην πτυχή του (τύπου τεχνική γωνίας) για να δώσουμε πιο αμυγδαλωτό αποτέλεσμα στο μάτι και στο κάτω βλέφαρο ακολουθούμε την πορεία του ματιού μέχρι το κέντρο αυτού και μετά σβήνουμε το χρώμα προς την εσωτερική του γωνία.

Στην πτυχή ακολουθούμε την φυσική πορεία του οστού με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε όταν τα μάτια είναι ανοιχτά να φαίνεται ένα πολύ ελαφρύ σβήσιμο. (εξωτερική μέχρι εσωτερική γωνία  – τεχνική «μπανάνα» ).

Στην εσωτερική γωνία των ματιών χρησιμοποιήστε σκιά σατινέ σε απόχρωση λευκό-ασημί ή λευκό-σαμπανί για να φωτιστεί το βλέμμα και παράλληλα (με την παραπάνω τεχνική που περιγράφω, γωνία και μπανάνα) να κάνουμε τα μάτια να δείχνουν ακόμα πιο αμυγδαλωτά.

Tip

Αν έχετε μικρά μάτια, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό μολύβι (kohl) ιβουάρ – όχι όμως λευκό, μέσα στα μάτια σας στο κάτω βλέφαρο, κάτι το οποίο αποφύγετε να κάνετε αν τα μάτια σας είναι μεγάλα.

Τέλος, περνάμε μάσκαρα στις άνω βλεφαρίδες δίνοντας έμφαση στα τελειώματα στις εξωτερικές γωνίες των ματιών και με το ίδιο βουρτσάκι χωρίς να βάλουμε παραπάνω ποσότητα μάσκαρα, περνάμε και ελαφρά τις κάτω.

Tip

Αν έχετε καθοδικά μάτια, καλό θα είναι να μην μπαίνει μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες γιατί αυτό ενισχύει την καθοδικότητα τους.

Πέραν του βασικού κοψίματος στα ζυγωματικά που έχουμε κάνει (με σκουρόχρωμο make up ή compact powder σε απόχρωση terracotta) περνάμε ελαφρώς στα μήλα ροζ ρουζ, απλά να δώσουμε την όψη υγείας και μπορούμε να ενισχύσουμε την λάμψη στα ζυγωματικά δουλεύοντας ελαφρώς ιριδίζων make up η σε μορφή compact σε μίξη με το ρουζ. Προσοχή όμως, όχι πολλή ποσότητα γιατί αν έχουμε πουδράρει το πρόσωπο θα «λασπώσει» με το υγρό προϊόν λάμψης.

Προδιαγράφουμε τα χείλη με περίγραμμα, ίδιο με την  απόχρωση του κόκκινου κραγιόν που θα μπει στο τέλος έτσι ώστε να δείχνουν πιο γεμάτα και σαρκώδη και γεμίζουμε με το ίδιο περίγραμμα τα χείλη. Μετά χρησιμοποιήστε το κραγιόν, σε απόχρωση κόκκινο που κάνει ελαφρώς πιο κόκκινο – κοραλί.

Tip

Χρησιμοποιήστε περίγραμμα όχι μόνο για να διορθώνετε το σχήμα των χειλιών αλλά και περνώντας το στα χείλη γιατί αυτό θα αποτελέσει τη βάση η οποία καθιστά το κραγιόν πολύ  πιο σταθερό.

Tip

Για σκουρόχρωμες και πιο κόκκινες αποχρώσεις κραγιόν προτιμήστε πάντα περίγραμμα έτσι ώστε να δείχνουν πιο καλοσχηματισμένα. Στις σκούρες αποχρώσεις κραγιόν χωρίς περίγραμμα το οποιοδήποτε λάθος μπορεί να δείξει όχι και τόσο κολακευτικό αισθητικά. 

Έχετε στον νου σας στον ¨κανόνα¨ που λέει πως, όταν τονίζουμε τα χείλη μαλακώνουμε τις εντάσεις στα μάτια και αντίστροφα, χωρίς να παρασύρεστε από φωτογραφίσεις σε περιοδικά. Αποτελούν εξαίρεση στον «κανόνα» και επίσης εκεί υπάρχει συγκεκριμένο concept φωτογράφισης.

Παρακολουθήστε τις τάσεις τις μόδας, εμπιστευθείτε τις συμβουλές των ειδικών αλλά ακολουθήστε πάντα το προσωπικό σας στυλ και το ένστικτο σας.

Και μην ξεχνάτε πως το χαμόγελο είναι το καλύτερο αξεσουάρ ομορφιάς που σας κάνει να ξεχωρίζετε και να λάμπετε!

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES