7 λάθη που κάνετε με το σεσουάρ

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.
Το στέγνωμα των μαλλιών με το πιστολάκι είναι μια συνήθεια σχεδόν καθημερινή αλλά τις περισσότερες φορές ο τρόπος δεν είναι σωστός. Ο Rodney Cutler, brand ambassador της Redken και υπεύθυνος για τα εντυπωσιακά looks πολλών celebrities όπως η Emma Watson, η Jamie King και η Fergie, αποκαλύπτει τα δικά του απλά μυστικά για μαλλιά εκθαμβωτικά.
Εδώ είναι αυτό που κάνετε λάθος:
Λάθος 1ο : Τα μαλλιά σας είναι πολύ βρεγμένα
Πολύ συχνά στεγνώνουμε τα μαλλιά μας απευθείας μόλις βγούμε από το μπάνιο. Τα μαλλιά πρέπει να έχουν στεγνώσει κατά 60 με 65 τις εκατό πριν αρχίσουμε την όποια διαδικασία με το πιστολάκι, αφού είναι λιγότερο επιζήμια για τα μαλλιά. Πρώτα λοιπόν στεγνώνουμε ταμποναριστά με πετσέτα και στη συνέχεια συνεχίζουμε χρησιμοποιώντας τα χέρια μας για να ολοκληρώσουμε το styling με μια βούρτσα ξεκινώντας από τις ρίζες.
Λάθος 2ο : Δεν δίνετε αρκετό όγκο
Οι ρίζες! Αν επιθυμείτε όγκο, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να χτενίσετε τις ρίζες σας και στεγνώστε. Δεδομένου ότι η διάμετρος της βούρτσας δεν θα σας επιτρέψει να φτάσετε πολύ κοντά στις ρίζες, αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για να δώσει τα μαλλιά σας κάποια ώθηση, εξηγεί ο Cutler.
Λάθος 3ο : Ξεκινάτε από το λάθος σημείο
Ο Cutler υποστηρίζει ότι πολλές γυναίκες χρησιμοποιώντας τη βούρτσα ισιώματος καταλήγουν να φθείρουν την τρίχα. Ο σωστός τρόπος να χρησιμοποιούμε τη βούρτσα και το πιστολάκι είναι ο ακόλουθος : “Χρησιμοποιείστε τη στρογγυλή βούρτσα στις ρίζες, κυλήστε τη στις άκρες και στη συνέχεια πάλι πίσω μέχρι τις ρίζες, επικεντρώνοντας το σεσουάρ σας σε εκείνη την περιοχή και την περιοχή της γραμμής των μαλλιών σας. Μέχρι τη στιγμή που οι ρίζες σας και τα μαλλιά σας από τη μέση και κάτω είναι στεγνά, εστιάστε τώρα στις άκρες που είναι σχεδόν στεγνές. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε την φθορά.”
Λάθος 4ο : Δεν χρησιμοποιούμε σωστά τα προϊόντα styling
Όταν πρόκειται για την εφαρμογή του προϊόντος styling πρέπει να τα χρησιμοποιούμε με φειδώ, με τον σωστό τρόπο και στο σωστό μέρος. Αν χρειαζόμαστε όγκο, εφαρμόστε το προϊόν στις ρίζες των μαλλιών σας. Και αν αγαπάτε τη λακ, θυμηθείτε πως θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα ελαφριάς σύστασης σπρέι και να ψεκάζετε από απόσταση, που θα επιτρέψει την ομαλή κατανομή του προϊόντος και δεν θα δείχνει τα μαλλιά σας κοκαλωμένα, αναφέρει ο Cutler.

Λάθος 5ο : Δεν χρησιμοποιείτε τη σωστή βούρτσα
«Όσο μεγαλύτερη είναι η βούρτσα, τόσο πιο λεία γίνεται η τρίχα, ” λέει ο Cutler. Αν έχετε μια στρογγυλή βούρτσα που διαθέτει μέταλλο στη μέση ή μεταλλικό πυρήνα, μπορεί να προσφέρει σίγουρα πιο εύκολη λείανση στην τρίχα, αλλά να θυμάστε πως θερμαίνεται έντονα ακριβώς όπως ένα σίδερο και καλό θα ήταν να μην ταλαιπωρήσετε πολύ τα μαλλιά σας. Και αν έχετε ευαίσθητα μαλλιά ή ταλαιπωρημένα χρησιμοποιείστε μια συνθετική βούρτσα που δεν φθείρει τόσο τα μαλλιά.
Λάθος 6ο : Δεν αφήνετε τα μαλλιά σας να ηρεμήσουν
Μην στεγνώνετε τα μαλλιά σας με ταχύτητα. Να τα αφήνετε να ”κρυώσουν” πάνω στη βούρτσα, αυτό θα κάνει το styling σας να διαρκέσει περισσότερο, λέει ο Cutler. Αν θέλετε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία και πάλι την επόμενη ημέρα, απλώς χαλαρώστε και αφήστε τα μαλλιά σας να κρυώσουν πάνω στη βούρτσα, αυτό θα κάνει τα μαλλιά λεία και στιλπνά σαν να έχουν βγει από κομμωτήριο. Για να παρατείνετε το styling χρησιμοποιήστε το Pillow Proof Blow Dry Two Day Extender της Redken.
Λάθος 7ο : Δεν χρησιμοποιείτε το στόμιο του σεσουάρ
Αν δεν χρησιμοποιείτε το στενό στόμιο του σεσουάρ ο θερμός αέρας πέφτει πάνω στα μαλλιά σας φθείροντας τα και το styling δεν αναδεικνύεται.
Marie claire

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”