18χρονη με σύνδρομο down θέλει να κάνει καριέρα μοντέλου!Γίνεται;

Βάσως pick

Να αλλάξει τα πρότυπα της ομορφιάς θέλει μία 18χρονη από την Αυστραλία η οποία ασχολείται με το μόντελινγκ και πάσχει από σύνδρομο Down.Έχει δικαίωμα αυτό το κορίτσι;Όταν το είδα πραγματικά με μπέρδεψε η συγκεκριμένη εικόνα..Απο τη μία σκέφτηκα πως γιατί όχι ,ναι όλοι έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα,όλοι έχουμε ίσα δικαίώματα σε αυτή την κοινωνία..Απο την άλλη πόσο εύκολο είναι να παρασυρθούν και να εκμεταλλευτούν αυτά τα παιδιά απο επιτήδειους;Θα μου πείτε πρέπει να έχει ένα παιδί σύνδρομο Down για να το εκμεταλευτούν;Οπότε τα συμπεράσματα δικά σας..

O λόγος για την 18χρονη Μαντλίν Στιούαρτ η οποία προσπαθεί να κάνει επιτυχημένη καριέρα στο χώρο αυτό και να αποδείξει σε όλο τον κόσμο πως τα άτομα με σύνδρομο Down μπορούν να είναι εξίσου όμορφα.

down2down3

Μάλιστα, προκειμένου να καταφέρει να μπει στον δύσκολο αυτό χώρο, έχασε τα περιττά της κιλά με δίαιτα και γυμναστική και αποδέχτηκε την ιδιαιτερότητά της ως ένα «δώρο»Στην συνέντευξη που έδωσε στο Buzzfeed, η μητέρα της, δήλωσε περήφανη για την κόρη της και για τον αγώνα που έδωσε προκειμένου να την αποδεχτούν ως ένα διαφορετικό μοντέλο ομορφιάς.

down4
«Πιστεύω ότι με τον καιρό οι άνθρωποι θα αντιληφθούν ότι τα άτομα με σύνδρομο Down μπορούν να είναι σέξι και όμορφα και ότι θα έπρεπε να τα επιδοκιμάζουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Μάλιστα, υποστήριξε ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα, απλά το κάνουν με τον δικό τους ρυθμό. «Αν τους δώσουμε μια ευκαιρία, θα μας ανταμείψουν πέρα από κάθε προσδοκία».

 

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES