Μια διαφορετική έκδοση για τις πατάτες με αβγά

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η κλασσική έκδοση πατάτες με αυγά “μάτια” αλλάζει μορφή και γίνεται ως εξής:

Υλικά:

2 μέτριες πατάτες
2 αυγά
2-3 φέτες μπέικον
αλάτι, πιπέρι, βούτυρο ή λάδι

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις περνάμε απο τον τρίφτη (όπως κάνουμε με τα καρότα).

Βάζουμε τις τριμμένες πατάτες στο σουρωτήρι με αλάτι για να φύγουν τα πολλά υγρά.

Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (20cm) βούτυρο (κατά προτίμηση) να λιώσει και απλώνουμε μια στρώση πατάτα τριμμένη πάχους περίπου 1 1/5 -2 εκατοστών.

Μόλις ψηθεί καλά (ροδίσει) το γυρνάμε προσεκτικά και απο την άλλη πλευρά (σαν ομελέτα). Μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο το βγάζουμε και το βάζουμε σε ενα πιάτο ρηχό.

Τηγανίζουμε τα αυγά με την κλασσική μέθοδο (μάτια) και σοτάρουμε λίγο το μπέικον και τα σερβίρουμε πάνω την “πίττα” πατάτας.

Καλή Όρεξη!

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”