Μια διαφορετική έκδοση για τις πατάτες με αβγά

4μαμ

Η κλασσική έκδοση πατάτες με αυγά “μάτια” αλλάζει μορφή και γίνεται ως εξής:

Υλικά:

2 μέτριες πατάτες
2 αυγά
2-3 φέτες μπέικον
αλάτι, πιπέρι, βούτυρο ή λάδι

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις περνάμε απο τον τρίφτη (όπως κάνουμε με τα καρότα).

Βάζουμε τις τριμμένες πατάτες στο σουρωτήρι με αλάτι για να φύγουν τα πολλά υγρά.

Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (20cm) βούτυρο (κατά προτίμηση) να λιώσει και απλώνουμε μια στρώση πατάτα τριμμένη πάχους περίπου 1 1/5 -2 εκατοστών.

Μόλις ψηθεί καλά (ροδίσει) το γυρνάμε προσεκτικά και απο την άλλη πλευρά (σαν ομελέτα). Μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο το βγάζουμε και το βάζουμε σε ενα πιάτο ρηχό.

Τηγανίζουμε τα αυγά με την κλασσική μέθοδο (μάτια) και σοτάρουμε λίγο το μπέικον και τα σερβίρουμε πάνω την “πίττα” πατάτας.

Καλή Όρεξη!

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES