Η κωπηλασία είναι το νέο fitness trend

Γυμναστική

Σερφάροντας στο διαδίκτυο δεν μπορεί να μην έχετε βρεθεί, έστω και τυχαία, μπροστά σε κάποια αναφορά στην κωπηλασία. Αυτή την περίοδο είναι ίσως η πιο πολυσυζητημένη γυμναστική σε όλο τον κόσμο όπου πολλοί παίρνουν θέση στο κωπηλατοεργόμετρο για να δοκιμάσουν την διάσημη προπόνηση.

Οι εικόνες που μου ήρθαν ακούγοντας κωπηλασία ήταν εκείνες στο House of Cards, όπου το ζεύγος Underwood όταν δεν μπορούσε να βγεί για τρέξιμο, έκανε αυτή την προπόνηση στο σπίτι.  Πρίν απο λίγους μήνες στο γυμναστήριο για πρώτη φορά θαύμασα τους θαρραλέους να προπονούνται στο κωπηλατοεργόμετρο και δεν μπορώ να πώ ότι δεν ζήλεψα λίγο…. Ιδιαίτερα όταν διαβάζω ότι με αυτό τον τρόπο εκγύμναστης δουλεύει το 83% των μυών του σώματος μας!

Φυσικά για όλες εμάς που ψάχνουμε όλες τις πληροφορίες ζήτησα απο την προπονήτρια Ράνια Ματζοράκη να μας πεί λίγα λόγια για τα Μαθήματα Κλειστής Κωπηλασίας:

Στον κόσμο των σπορ οι πιο fit αθλητές θεωρούνται οι κωπηλάτες και οι boxer. Τώρα μπορείτε και εσείς να ανήκετε στους πρώτους!

Πρόκειται για την τελευταία τάση σε ότι αφορά την άσκηση στη Νέα Υόρκη και σε  Ευρωπαϊκές πόλεις. Γίνεται πάνω σε κωπηλατοεργόμετρα, τα οποία χρησιμοποιούνται από τους επαγγελματίες αθλητές κωπηλασίας, όταν εκείνοι δεν μπορούν να βγουν στο νερό.

Θέλετε ένα γραμμωμένο και κομψό σώμα; Η κλειστή κωπηλασία είναι εδώ για αυτό.

Η κλειστή κωπηλασία είναι ένα άθλημα που απευθύνεται σε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ. Δεν έχει καμία σημασία η ηλικία, το βάρος ή η φυσική κατάσταση του ατόμου που θέλει να αθληθεί. Υπάρχουν αθλητές ακόμη και στην τέταρτη ηλικία (80+) που συνεχίζουν να ασκούνται χωρίς κανένα πρόβλημα. Επειδή δεν κάνει διακρίσεις, ακόμη και κάποιος που είναι υπέρβαρος και δεν μπορεί να συμμετέχει σε άλλα προγράμματα, εδώ μπορεί να ασκηθεί με ασφάλεια.

Πρόκειται για μια άσκηση, η οποία δεν καταπονεί τις αρθρώσεις του σώματος (δεν έχει κραδασμούς) και έτσι είναι άριστη ακόμη και για αποκατάσταση. Προσφέρει εξαιρετική μυική ενδυνάμωση όσο και αναπνευστική βελτίωση. Ακολουθώντας την σωστή τεχνική δεν έχει τραυματισμούς. Καίει θερμίδες (400-800 σε λίγο λιγότερο από μια ώρα, ανάλογα με την ένταση με την οποία ασκείστε) και βοηθά στη μείωση του λίπους. Ασκεί ταυτόχρονα το 83% το μυών του σώματος δηλαδή όλες τις μεγάλες μυϊκές ομάδες και αρκετές μικρότερες. Τονίζει τους γλουτούς και τα πόδια ενώ φτιάχνει καλοσχηματισμένους ώμους και χέρια.

Είναι μια άσκηση που από την πρώτη επαφή, θα σας κάνει να νιώσετε αυτοπεποίθηση, και ότι το σώμα σας είναι δυνατό και μπορεί να ανταποκριθεί. Ο βαθμός δυσκολίας της άσκησης, εξαρτάται από τις δικές σας απαιτήσεις, μιας και όσο πιο έντονα κάνετε την άσκηση, τόσο πιο έντονη γίνεται.

Μελέτες έχουν δείξει ότι με την σωστή τεχνική βοηθά στην ενδυνάμωση της μέσης, έχοντας σαν όφελος τον περιορισμό των προβλημάτων της.

Τέλος σας «αναγκάζει» να συγκεντρωθείτε στην οθόνη πληροφοριών, με αποτέλεσμα να μπορείτε να πειθαρχήσετε στη σκέψη σας (πράγμα το οποίο σημαίνει ότι συχνά θα πρέπει να «αδειάσετε» το μυαλό σας) έχοντας ως επακόλουθο τελειώνοντας την άσκηση σας να νιώθετε τρομερή ευεξία αλλά και διαύγεια! Όσο για το γυμνασμένο και εύρωστο σώμα, αυτό είναι απλά μια παρενέργεια της άσκησης  …..

Αυτή είναι η άσκηση που θα σας γυρίσει πίσω στο χρόνο…

Η Ράνια Ματζοράκη είναι προπονήτρια στο γυμναστήριο Micross στην Κηφισιά, Χαριλάου Τρικούπη 197 & Σειρηνών, τηλ. 21 1411 2661.

micross.gr

Ένα σύντομο Βιογραφικό της Ράνιας Ματζοράκη:

Μόρφωση:

Base Training

ACSM Διεθνής Πιστοποίηση Personal Trainer

Πιστοποίηση Personal Trainer και ειδίκευση σε “Ειδικούς Πληθυσμούς” (άτομα με προβλήματα υγείας, τρίτη ηλικία, εγκυμοσύνη και άσκηση, κα)

Universal Studies of Health and Business (πρώην Κυριακίδης Studies)

Βεβαίωση σπουδών στην Ρεφλεξολογία Ι και ΙΙ (με έπαινο)

Universal Studies of Health and Business (πρώην Κυριακίδης Studies)

Βεβαίωση σπουδών στην Ολιστική Θεραπευτική Μάλαξη

Stonebridge Associated Colleges

Diploma in Diet and Nutrition

Global Institute for Alternative Medicine

Certification of Holistic Health Practitioner (Degree: 98/100)

The American College of Greece, Deree College

BSc. in Business Administration and Marketing Management

The American College of Greece, Deree College

Associate Degree in Applied Science in Computer Studies and Training

Αθλητικές επιδόσεις 

Ιούνιος 2013 Διασυλλογικοί αγώνες, 2η θέση με τετραπλό γυναικών

Απρίλιος 2013 80ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας 6η θέση με τετραπλό γυναικών.

Δεκέμβριος 2013 Πανελλήνιοι αγώνες κλειστής κωπηλασίας Χρυσό Μετάλλιο και Πανελλήνιο Ρεκόρ

Δεκέμβριος 2012 Πανελλήνιοι αγώνες κλειστής κωπηλασίας, Χρυσό Μετάλλιο

 

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES