#ΧάπιΜom

Αμαλίας pick

Θέλω να συστηθώ… Είμαι η Αμαλία – εξ ου και η επιλογή της μουσικής του Yann Tiersen από το soundtrack της ταινίας Amelie… αγαπημένη τόσο η ταινία, όσο και η μουσική της.

Δεν θα απαριθμήσω όλα όσα αγαπώ γιατί θα χρειαστώ σεντόνια για να γράψω… Βλέπετε η ζωή ήταν καλή μαζί μου και είχα την ευκαιρία να δώσω τροφή στη σκέψη  και τις αισθήσεις μου από μικρή ηλικία. Κατόρθωμα εν μέρει των γονιών μου, οι οποίοι έχουν αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι τους  επάνω μου, μαζί με μικρά τραύματα, όπως σε όλους, που τα κουβαλώ σαν μικρές πληγές.

Αυτό το “κατόρθωμα” θέλω να πετύχω και εγώ με τα δικά μου παιδιά… κάθε μέρα που περνάει, όμως, αντιλαμβάνομαι πόσο δύσκολο είναι. Και κοιτάζω γύρω μου στην παιδική χαρά, στο δρόμο και βλέπω όλο χαρούμενες “μανούλες”, πάντα χαρωπές… σαν να μην έχουν απηυδήσει ποτέ, σαν να μη βαριουνται στις κούνιες, σαν να είναι όλα μέλι γάλα…και γυρίζω σπίτι και κοιτιέμαι στον καθρέφτη και σκέφτομαι “τι κάνω λάθος”;

Μου περνάει και η ιδέα από το μυαλό μήπως παίρνουν κανένα χάπι “ευτυχισμένης μάνας” ή μήπως ζούνε σε κανένα παράλληλο σύμπαν από το οποίο είμαι αποκλεισμένη…

Καθημερινώς αισθάνομαι ότι τρέχω σε αγώνα δρόμου, ενίοτε κάνω και σπρίντ, για να τα προλάβω όλα, για να παιδεύσω και να εκπαιδεύσω…χάνω την υπομονή μου, νευριάζω, λέω και κάνω πράγματα που μετανοιώνω…κάνω λάθη και προβληματίζομαι για τις μικρές πληγές που χαράσσονται στη μνήμη των παιδιών μου!

Γιατί τόσες ζεν μανάδες γύρω μου δεν εξηγείται… και εγώ τρέχω και δεν προλαμβάνω δύο μικρά παιδιά! Με τα νεύρα στα κάγκελα. Αποφάσισα το δικό μου μότο για αυτό το καλοκαίρι θα είναι #ΧαπιMom – θα φυτέψω και λίγη βαλεριάνα στον κήπο στο νησί καλού κακού μπας και δω προκοπή! Μέχρι τότε θα με χαλαρώνουν οι νότες και η μελωδία του Yann Tiersen.

[lyte id=”NvryolGa19A” /]

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES