Αλλάζει η γνώριμη διαδικασία του τοκετού

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Χάρη στην αποφασιστικότητα μίας γυναίκας, η κοπή του ομφάλιου λώρου δευτερόλεπτα μετά τη γέννηση του μωρού ανήκει στο παρελθόν.

Απο το 1950 η στάνταρντ πρακτική σε όλες τις αίθουσες τοκετού είναι να αποχωρίζεται το μωρό απο την μαμά του μέσα σε δευτερόλεπτα απο την στιγμή που θα έρθει στον κόσμο. Χάρη στην μαία Amanda Burleigh, αυτό το πρωτόκολλο θα ανήκει σύντομα στο παρελθόν.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η μαία Amanda Burleigh πίστευε ότι υπάρχει μια εναλλακτική και άκρως ευεργετική μέθοδος να αποσπαστεί το νεογέννητο από τη μητέρα του. Ο ομφάλιος λώρος πρέπει να παραμένει συνδεδεμένος μέχρι να σταματήσει όλο το αίμα να πάλλεται από τη μητέρα προς στο παιδί, για να εξασφαλίστεί ότι το μωρό δεν θα στερηθεί κάθε ουσιαστικής σημασίας κύτταρο του αίματος από τον πλακούντα.

Τελικά αποδεικνύεται ότι το προαίσθημα της Amanda ήταν σωστό. Με τη βοήθεια των γιατρών, προέκυψε ότι η άμεση κοπή του ομφάλιου λώρου θα μπορούσε να στερήσει απο το μωρό το ένα τρίτο των αποθεμάτων αίματος καθώς και να αυξήσει τις πιθανότητες του να εμφανίσει ανεπάρκεια σιδήρου που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μαθησιακές δυσκολίες αργότερα στη ζωή του.

Αμφισβητώντας την πρακτική που εφαρμόζεται με επιτυχία εδώ και δεκαετίες, η Amanda έλαβε αμέτρητες επικρίσεις και αποδοκιμασία της θεωρίας της, αλλά ήταν αποφασισμένη να πραγματοποιήσει αυτή την αλλαγή.

Το National Institute for Health and Care Excellence (NICE), άλλαξε επίσημα τις ιατρικές οδηγίες για την κοπή του ομφάλιου λώρου ανακοινώνοντας ότι όλοι οι γιατροί και οι μαίες δεν πρέπει να τον αφαιρούν “νωρίτερα από ένα λεπτό από τη γέννηση του μωρού.” Οι νέοι κανονισμοί επίσης, επιτρέπουν στις νέες μητέρες να έχουν λόγο στην κοπή του ομφάλιου λώρου απο το μωρό τους και μπορούν εκείνες να αποφασίσουν πότε πρέπει να κοπεί.

amanda_-Burleigh

Η Αμάντα, η οποία εργάζεται ώς μαία τα τελευταία 26 χρόνια πρόσφατα έλαβε τον τίτλο Μαία της Χρονιάς από το Βρετανικό Περιοδικό Μαιευτικής, για τη συμβολή της στην ιατρική επιστήμη.

Μιλώντας σην εφημερίδα The Telegraph, η Amanda εξήγησε,

Δεν θα μπορούσα να αγνοήσω αυτό που είχα δει, ήταν τόσο πολύ ορατό σε μένα. Διότι αν δούμε κάτι που είναι λάθος, πρέπει να το αλλάξουμε. Θέλω να βεβαιωθώ ότι ο κανόνας λειτουργεί πρώτα στην Αγγλία, αλλά είναι επίσης δουλειά μου να υποστηρίξω τους συναδέλφους μου και σε άλλες χώρες …

Αυτό που θέλω πραγματικά είναι μια παγκόσμια αλλαγή.

Via

Image Credits: www.charadoula.com

Βιβή Μπασινά

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Τριάντα – κάτι γυναίκα του Άγγελου, μητέρα της Αλεσάντρας και της Βαλέριας. Μου αρέσει πολύ που είμαι μαμά, νομίζω οτι γεννήθηκα για να είμαι η μαμά αυτών των δύο κοριτσιών! Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να είσαι γονιός όσο δύσκολο και αν είναι μερικές φορές. Σαρώνω τα πάντα με θετική ενέργεια και απολαμβάνω τα αστεία πράγματα στη ζωή. Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε?