Κέϊκ με φράουλες και γιαούρτι

By  |  1 Comment
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Εποχικό, δροσερό και υγιεινό.

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 3 κ.σ χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι, για κάθε χρήση
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 250γρ απλό ή βανίλια γιαούρτι
  • 1/3 φλιτζανιού γάλα
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 340 γρ. φρέσκες φράουλες κομμένες
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνετε κι αλευρώνετε μια φόρμα για κέικ. Κοσκινίστε μαζί τα 2 φλιτζάνια αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύετε μαζί και το ξύσμα λεμονιού. Με ένα ηλεκτρικό μίξερ,χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Ρίχνουμε μετά τα αυγά ένα ένα και στη συνέχεια, ανακατέψτε το 1 κ.σ. χυμό λεμονιού. Μετά ρίχνουμε εναλλάξ αλεύρι και το γιαούρτι, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Προσθέστε το γάλα και τη βανίλια. Τελειώνουμε με τις φράουλες.

Ρίξτε το μίγμα στη φόρμα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα μπει στο κέικ να βγει καθαρή.
Αφήστε να κρυώσει τουλάχιστον 20 λεπτά στη φόρμα, στη συνέχεια, βάλτε το πάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Αφού κρυώσει χτυπήστε ελαφρά μαζί τις υπόλοιπες 2 κ.σ. χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη. Περιχύνουμε πάνω από την κορυφή του κέικ.

 

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…