Καθαρό στρώμα: 3 παγίδες και μία απάντηση

Σπιτι

Επειδή όλες μας τέτοια εποχή κάνουμε γενική καθαριότητα στο σπίτι ή στο εξοχικό σας προτείνω ανεπιφύλακτα μια εταιρεία που έχει και αποτέλεσμα αλλά πάνω απ’ όλα ποιότητα και είναι φιλική προς το περιβάλλον!!

Ψάχνετε να βρείτε τρόπους να καθαρίσετε το στρώμα σας ώστε να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά ακάρεα που διαταράσσουν τον ύπνο και τον οργανισμό σας; Ίσως έχετε ακούσει για τακτικό καθαρισμό του στρώματος με καυτό νερό, ηλεκτρική σκούπα ή με τη βοήθεια του ήλιου. Ξέρετε όμως τις παγίδες που κρύβονται στις μεθόδους αυτές; Στη Microclean ξέρουμε και οι ειδικοί μας φροντίζουν να μάθετε κι εσείς!

-Καθαρισμός του στρώματος με καυτό νερό ή ατμό:

Τα ακάρεα της σκόνης μπορούν να αναπτυχθούν, να τραφούν και να αναπαραχθούν μόνο αν επικρατούν στο στρώμα οι κατάλληλες συνθήκες υγρασίας( μειωμένη επιβίωση με υγρασία κάτω από 50%). Ένας ακόμη λόγος που καθιστά την υγρασία σημαντικό παράγοντα επιβίωσής τους είναι και το γεγονός ότι αποτελούνται από 75% νερό κατά βάρος!

Για αυτόν ακριβώς το λόγο είναι σημαντικός ο στεγνός καθαρισμός του στρώματος καθώς, το πλύσιμο των στρωμάτων ή ακόμη και ο καθαρισμός τους με ατμό μπορεί να διαμορφώσει ένα περιβάλλον ιδανικό για την ανάπτυξη των ακάρεων.

-Καθαρισμός του στρώματος με ηλεκτρική σκούπα:

Μια δεύτερη συμβουλή που μπορεί να ακούτε συχνά είναι ο τακτικός καθαρισμός του στρώματός σας με ηλεκτρική σκούπα. Η αλήθεια είναι όμως πως η χρήση της δε διασφαλίζει την απομάκρυνση των ακάρεων και των περιττωμάτων τους καθώς δεν επιτυγχάνεται «ταρακούνημα» του στρώματος ώστε να εισέλθουν στο χώρο και να απορροφηθούν από τη σκούπα. Επιπλέον, οι περισσότερες ηλεκτρικές σκούπες δεν διαθέτουν φίλτρο Hepa που είναι απαραίτητο ώστε να μην επιστρέφουν τα αλλεργιογόνα πίσω στο στρώμα.

-Έξω στον ήλιο:

Ακριβώς επειδή τα ακάρεα ευδοκιμούν μόνο σε υγρούς και σκοτεινούς χώρους , ο ήλιος μπορεί να φανεί αρκετά χρήσιμος στην αντιμετώπισή τους. Αερίζοντας το στρώμα και αφήνοντάς το κάτω από τις ακτίνες του ηλίου, μειώνουμε τις συνθήκες υγρασίας στις οποίες μπορούν να αναπτυχθούν οι μικροσκοπικοί μας εχθροί. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως αποκλείεται εντελώς η ανάπτυξή τους ενώ παράλληλα είναι αδύνατη η απομάκρυνση περιττωμάτων και νεκρών ακάρεων χωρίς απορροφητική σκούπα.

Τέλος, μην ξεχνάτε πως κανένας από τους παραπάνω τρόπους δε σας προσφέρει την αντιαλλεργική προστασία που χρειάζεστε για την αντιμετώπιση των αλλεργιογόνων στο στρώμα σας. Το καυτό νερό, η χρήση ηλεκτρικής σκούπας και ο ήλιος μπορούν να διακόψουν προσωρινά την ανάπτυξή τους αλλά χωρίς αποτελεσματικό τρόπο.

-Αντίθετα, ο συνδυασμός ενός βαθύ καθαρισμού με την εφαρμογή αντιαλλεργικής προστασίας έχει δύο βασικές δράσεις:

α. την εξουδετέρωση τόσο των ακάρεων και των περιττωμάτων τους όσο και των αλλεργιογόνων φορτίων τους.

β. την αναστολή της ανάπτυξής τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

MicroClean

2105315756

www.micro-clean.gr

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES