5 πράγματα που χάνεις όταν γίνεσαι μητέρα…

Αμαλίας pick

… και κανείς δεν σου το είχε πει! Την ακόλουθη λίστα τη βρήκα στο ιντερνετ και μου άρεσε γιατί εάν αντιμετωπίσεις με χιούμορ την καθημερινότητα σου ως μητέρα, και όχι μόνο, θα καταλάβεις ότι όντως έχεις χάσει μερικά από τα παρακάτω – ίσως ανεπιστρεπτί!

Την έχω εμπλουτίσει, όμως, με δικές μου «πινελιές» για να τη φέρω στα μέτρα μου!

  1. Την τσάντα μου. Ας μην είμαι και υπερβολική. Δεν την έχασα. Δεν μου την έκλεψαν αλλά η έννοια της τσάντας έχει πάρει άλλη διάσταση πια. Κάποτε επρόκειτο για ένα αξεσουάρ σικάτο που ακολουθούσε τις τάσεις της μόδας και το κρατούσες σαν κόρη οφθαλμού. Ήταν πάντα σε χρωματική αρμονία με την ενδυμασία μου… Τώρα πια είναι ένα “πολύτιμο” αξεσουάρ που κουβαλάς παντού – συνήθως είναι η ίδια κάθε φορά ασχέτως χρωματικής αρμονίας – γεμάτο με μωρομάντηλα, κρακεράκια, σοκολατάκια, παιχνιδάκια, κρέμα άρνικα, fenistil, hanzaplast, και άλλα συναφή.
  2. Αίσθηση μόδας. Μην με παρεξηγήσετε. Δεν είμαι ντυμένη με πυτζάμες ή φόρμες όλη την ημέρα. Όχι. Εξακολουθώ να προσέχω το ντύσιμο μου και να ακολουθώ όσο μπορώ τις τάσεις της μόδας. Να είναι καλά και η γνωστή αλυσίδα ρούχων! Αλλά σίγουρα η γκαρνταρόμπα μου δεν μοιάζει σε τίποτα με αυτή του παρελθόντος!
  3. Χτενισμένα μαλλιά. Ποτέ δεν ήμουν “κοκέτα”. Ποτέ δεν πρόσεχα ιδιαιτέρως το χτένισμα μου. Με βοήθησε πολύ και ο τύπος των μαλλιών μου – πράσσα! Δεν χρειαζόταν ποτέ να ασχοληθώ ιδιαιτέρως. Τώρα, όμως, όλο και λίγη σοκολάτα, όλο και καμιά τσίχλα θα υπάρχει στο μαλλί μου. Για να μην μιλήσω για τις “γουλίτσες” του γιού μου. Τα μόνα αξεσουάρ μαλλιών που χρησιμοποιώ πια είναι τα λαστιχάκια και για προϊόντα styling ούτε λόγος!
  4. Αίσθηση του χρόνου. Πότε γέννησα, πότε πήγε νηπιαγωγείο, πότε ξαναγέννησα, πότε έγινε 8 μηνών… ούτε που κατάλαβα.
  5. Μυαλό. Ναι δεν το έχασα ακριβώς, αλλά είμαι στο σωστό δρόμο. Κάθε μέρα έχω τόσα στο μυαλό μου που αισθάνομαι ότι θα εκραγεί. Μην ξεχάσω το ένα, να κάνω το άλλο, να φροντίσω για το τρίτο, να κοιτάξω λίγο και τον εαυτό μου, να ασχοληθώ και με τη δουλειά μου, να φτιάξω και το σπίτι, να μαγειρέψω, να ξεσκατήσω, να μπανιαρίσω, να ταϊσω… και η λίστα δεν τελειώνει!

Δεν έχω χάσει, όμως, ούτε λεπτό από τη ζωή των παιδιών μου και αυτό είναι το καλύτερο δώρο που έκανα στον εαυτό μου…

 

Image credit: http://www.boys-oh-boys.com

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES