Ζαχαρίας ο ευαισθητούλης και το παντοπωλείο της αγάπης

Διάβασμα

Ο Ζαχαρίας επιστρέφει! Ο γλυκός, καλός καρχαρίας ξεκινάει ένα καινούργιο ταξίδι. Αυτή τη φορά είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ο Ζαχαρίας και η “μαμά” του Μαρία Ζυρνόγλου-Γεωργιάδου, στο νέο διήγημα, θέλουν να εμφυσήσουν αισιοδοξία και να μυήσουν τους μικρούς μας φίλους στις δύσκολες έννοιες της αλληλεγγύης και της προσφοράς!

Το νέο παραμύθι “Ζαχαρίας ο ευαισθητούλης και το παντοπωλείο της αγάπης” είναι το δεύτερο εγχείρημα της Μαρίας Ζυρνόγλου-Γεωργιάδου καθώς το πρώτο “Ζαχαρίας ο Ευαισθητούλης” ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αγαπήθηκε από  μικρούς και μεγάλους.  Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, άλλωστε, αφού το βασικό μήνυμα που περνάει είναι αυτό της διαφορετικότητας αλλά και της ανάγκης που έχουμε να πιστεύουμε στον εαυτό μας και να ακολουθούμε τα όνειρα μας!

Στο νέο παραμύθι ο Ζαχαριας και πάλι προσπαθεί να βοηθήσει όσους τον χρειάζονται.  Η φιλία του με το φεγγαράκι φαίνεται οτι μπορει να αλλάξει και πάλι τη Ζωη του.  Θα τα καταφέρει άραγε; Μια ιστορία βασισμένη στην αλληλεγγύη, την φιλία, την αγάπη και την προσφορά.

” Η ζωή του ήταν όμορφη και χαρούμενη.. τον τελευταίο καιρό όμως κατι περίεργο συνέβαινε.. κάθε φορα που επέστρεφε απο κάθε βόλτα, μελαγχολία ζωγραφίζονταν στα μάτια του και μαυριζε  η ψυχή του.  Η συμπεριφορά του άλλαζε μέρα με την μέρα.  Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα όταν άνοιξαν τα σχολεία και ξεκίνησαν τα πρώτα κρύα του Οκτώβρη .  Με τον καιρό κόπηκε το γέλιο απο τα χείλη του, κατι τον βασάνιζε ήταν ολοφάνερο αλλά τι….”

Το ταξίδι του Ζαχαρία ξεκίνησε εχτές στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη… στο περίπτερο των εκδόσεων Χατζηλάκος. Και από εκεί θα φτάσει σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας για να ανακαλύψουμε και εμείς τις νέες του περιπέτειες…

Εμείς ευχόμαστε στο Ζαχαρία και στη Μαρία καλό ταξίδι με ούριο άνεμο!!!!! Αυτό το καλοκαίρι θα κολυμπάει ανάμεσα μας….

 

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES