Τάρτα με λιαστή ντομάτα και ανθότυρο

Μαγειρευουμε

Υλικά

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 πακέτο σφολιάτας
  • 400 γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • 200 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 380 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 αβγά χτυπημένα
  • ½ κουτ. σούπας βασιλικό
  • ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία.

Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα βουτύρου ένα ταψί και απλώνουμε τη σφολιάτα.

Αφήνουμε ένα μικρό περιθώριο στα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι για να μην μας φουσκώσει.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο μαζί με όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η τάρτα.

Καλή όρεξη!

 

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES