Γιατί είναι καλύτερα να δουλεύεις με γυναίκες

Βάσως pick

 

Χρόνια τώρα κυριαρχεί η άποψη πως το να συνεργάζεσαι με γυναίκες είναι πολύ δύσκολη υπόθεση!

Οι άντρες δε, υποστηρίζουν πως όχι μόνο δε μπορούμε να συνεργαζόμαστε ,αλλά δεν υπάρχουν και γυνακείες φιλίες γιατί θα φαγωθούμε αργά ή γρήγορα…Απο μικρή συνεργαζόμουν με γυναίκες λόγω του μπάσκετ που έπαιζα για 20 χρόνια και στη συνέχεια πάλι, βρίσκομαι μέλος μιας ομάδας του 4moms.Η εμπειρία μου λοιπόν, υποστηρίζει απόλυτα την παρακάτω έρευνα..

Ναι,τριβές,τσακωμοί,φαγώματα υπάρχουν σε όλες τις δουλειές και δεν είναι προνόμιο μόνο των γυναικών!

Ναι όταν συνεργάζεσαι με γυναίκες αποδίδεις καλύτερα και δεν είναι θέμα φύλου η συνεργασία,είναι ξεκάθαρα θέμα προσωπικό,κατά πόσο ξέρεις να εκτιμάς να σέβεσαι και να επιλέγεις τους συνεργάτες σου!!

Τουλάχιστον αυτό μας συμβουλεύει μία νέα έρευνα, που παρατήρησε ότι οι ομάδες που αποδίδουν καλύτερα, τόσο σε πραγματικές συνθήκες εργασίας όσο και online, αποτελούνται κυρίως από γυναίκες.
Οι ερευνητές επέλεξαν τυχαία 272 άτομα, τα χώρισαν σε ομάδες τεσσάρων ατόμων και τα καθοδήγησαν σε μία σειρά από ομαδικές, χρονομετρημένες εργασίες που απαιτούσαν δεξιότητες όπως η ανταλλαγή ιδεών, η επιλογή αποφάσεων, ο συντονισμός, η μνήμη, η ανίχνευση μοτίβων, η συλλογή πληροφοριών, και ούτω καθεξής. Ο σκοπός της έρευνας ήταν να αξιολογηθεί η νοημοσύνη και η αποτελεσματικότητα της κάθε ομάδας.
Κάποιες από τις ομάδες συνεργάστηκαν πρόσωπο με πρόσωπο, άλλες online. Οι ερευνητές στη συνέχεια υπολόγισαν τη συμβολή κάθε ατόμου στην ομάδα καθώς και τον αριθμό των λέξεων που κάθε άτομο είχε ανταλλάξει.

Τα αποτελέσματα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον:
Πρώτα από όλα, τα άτομα των πιο έξυπνων ομάδων συμμετείχαν και μιλούσαν εξίσου.
Το πιο αξιοσημείωτο βέβαια της όλης υπόθεσης είναι το ότι, οι πιο έξυπνες ομάδες αποτελούνταν κυρίως από γυναίκες και παρουσίαζαν τη μεγαλύτερη συναισθηματική νοημοσύνη συνολικά, είτε συνεργάζονταν πρόσωπο με πρόσωπο (με τη συναισθηματική τους νοημοσύνη να είναι σε εγρήγορση) είτε online (χωρίς δηλαδή να υπάρχουν οπτικά ερεθίσματα).
Με άλλα λόγια: οι πιο ευφυείς συναισθηματικά ομάδες ήταν και οι πιο έξυπνες γενικότερα, ανεξάρτητα από το εάν χρησιμοποιούσαν ή όχι αυτή τη δεξιότητά τους. Γενικά, οι ερευνητές θεωρούν πως εκείνοι με την ισχυρότερη συναισθηματική νοημοσύνη έχουν και αρκετές άλλες δεξιότητες που ενδέχεται να τους βοηθούν στη δουλειά τους.
Τώρα λοιπόν ξέρεις: Εκείνοι (είτε άνδρες είτε γυναίκες) που μπορούν να σε «διαβάσουν εύκολα» ή που καταλαβαίνουν πότε είσαι και πότε δεν είσαι στα καλύτερά σου, είναι και οι ιδανικότεροι για την ομάδα σου.
Εναλλακτικά, εάν δεν μπορείς να διακρίνεις ποιος είναι έξυπνος συναισθηματικά και ποιος όχι κάνε την πιο ασφαλή επιλογή:  Γυναίκες for the win.
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES