Ο θηλασμός μειώνει τις πιθανότητες καρκίνου του μαστού

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Ο θηλασμός έχει οφέλη και για εσένα την ίδια, εκτός από το παιδί σου. Σύμφωνα με νέα έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1636 γυναίκες, ο θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν όλες καρκίνο του μαστού, αλλά εκείνες που θήλαζαν τα μωρά τους είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να υποτροπιάσει ο καρκίνος και 28% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από αυτήν την αιτία.

Η έρευνα βασίστηκε και σε προηγούμενες διαπιστώσεις ότι ο θηλασμός μειώνει εξ” αρχής την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Με το θηλασμό μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης του καρκίνου κατά 5-10%.

Αν και κάθε διάστημα θηλασμού μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο, όσες γυναίκες θηλάζουν τα παιδιά τους για λιγότερο από 6 μήνες, δεν μειώνουν σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες εμφάνισης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο θηλασμός κάνει τα κύτταρα πιο δυνατά και ικανά να αντισταθούν στον καρκίνο.

ipop

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”