Τρία “ηρεμιστικά” για νεογέννητα!

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Ξέρω ότι πολλές από εσάς θα παραξενευτείτε… ίσως και να με περάσετε για τρελλή. Και εγώ, άλλωστε όταν λίγες ημέρες μετά την γέννηση της κόρης μου η φίλη μου και μια εκ των 4moms, Βάσω, μου το είπε στην αρχή την χλεύασα. Απεδείχθη, όμως, η καλύτερη συμβουλή που μου έδωσαν ποτέ! Τα νεογέννητα όταν κλαίνε συνήθως το κάνουν γιατί είτε πεινάνε, είτε είναι λερωμένα και χρειάζονται αλλαγή. Ενίοτε γιατί έχουν κολικούς. Υπάρχουν όμως και αυτές οι δύσκολες στιγμές που δεν έχεις ιδέα γιατί κλαίει. Αυτές τις ώρες, και όταν όλες οι κλασσίκες μέθοδοι όπως αγκαλιά, κούνημα, νανούρισμα, αποτυγχάνουν, χρειάζεστε κάτι πιο δραστικό.

Η λύση είναι μια από τις παρακάτω. Και πιστέψτε με σε όποια φίλη και γνωστή το είπα και το δοκίμασε δεν είχε λόγια να με ευχαριστήσει…

  1. Σεσουάρ! Βάλτε το σεσουάρ  κοντά στο παιδί να ακούει το θόρυβο. Σε ελάχιστα λεπτά, μην σας πω δευτερόπλεπτα θα έχει κοιμηθεί. Ακόμη και όταν έχει κολοικούς μπορείτε να το φέρετε σχετικά κοντά το σεσουάρ στην κοιλίτσα του – προσοχή όχι πολύ κοντά – και η ζέστη σε συνδυασμό με τον θόρυβο θα το ηρεμήσει.
  2. Απορροφητήρας. Την επόμενη φορά που θα μεγειρέψετε πάρτε το μωρό στην κουζίνα. Ο θόρυβος το ηρεμεί και το νανουρίζει.
  3. Ηλεκτρική σκούπα. Τις περισσότερες φορές την ίδια επίδραση έχει και ο θόρυβος από την ηλεκτρική σκούπα.

Κάπου διάβασα ότι ο συγκεκριμένος μονότονος και έντονος θόρυβος ηρεμεί τα νεογέννητα γιατί μοιάζει με κάποιο θόρυβο που ακούνε μέσα στον αμνιακό σάκο. Δεν ξέρω εάν υπάρχει επιστημονική εξήγηση ή εάν ευσταθεί αυτό που διάβασα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο «κόλπο» έχει αποτέλεσμα!

 

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…