Τρία “ηρεμιστικά” για νεογέννητα!

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

Ξέρω ότι πολλές από εσάς θα παραξενευτείτε… ίσως και να με περάσετε για τρελλή. Και εγώ, άλλωστε όταν λίγες ημέρες μετά την γέννηση της κόρης μου η φίλη μου και μια εκ των 4moms, Βάσω, μου το είπε στην αρχή την χλεύασα. Απεδείχθη, όμως, η καλύτερη συμβουλή που μου έδωσαν ποτέ! Τα νεογέννητα όταν κλαίνε συνήθως το κάνουν γιατί είτε πεινάνε, είτε είναι λερωμένα και χρειάζονται αλλαγή. Ενίοτε γιατί έχουν κολικούς. Υπάρχουν όμως και αυτές οι δύσκολες στιγμές που δεν έχεις ιδέα γιατί κλαίει. Αυτές τις ώρες, και όταν όλες οι κλασσίκες μέθοδοι όπως αγκαλιά, κούνημα, νανούρισμα, αποτυγχάνουν, χρειάζεστε κάτι πιο δραστικό.

Η λύση είναι μια από τις παρακάτω. Και πιστέψτε με σε όποια φίλη και γνωστή το είπα και το δοκίμασε δεν είχε λόγια να με ευχαριστήσει…

  1. Σεσουάρ! Βάλτε το σεσουάρ  κοντά στο παιδί να ακούει το θόρυβο. Σε ελάχιστα λεπτά, μην σας πω δευτερόπλεπτα θα έχει κοιμηθεί. Ακόμη και όταν έχει κολοικούς μπορείτε να το φέρετε σχετικά κοντά το σεσουάρ στην κοιλίτσα του – προσοχή όχι πολύ κοντά – και η ζέστη σε συνδυασμό με τον θόρυβο θα το ηρεμήσει.
  2. Απορροφητήρας. Την επόμενη φορά που θα μεγειρέψετε πάρτε το μωρό στην κουζίνα. Ο θόρυβος το ηρεμεί και το νανουρίζει.
  3. Ηλεκτρική σκούπα. Τις περισσότερες φορές την ίδια επίδραση έχει και ο θόρυβος από την ηλεκτρική σκούπα.

Κάπου διάβασα ότι ο συγκεκριμένος μονότονος και έντονος θόρυβος ηρεμεί τα νεογέννητα γιατί μοιάζει με κάποιο θόρυβο που ακούνε μέσα στον αμνιακό σάκο. Δεν ξέρω εάν υπάρχει επιστημονική εξήγηση ή εάν ευσταθεί αυτό που διάβασα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο «κόλπο» έχει αποτέλεσμα!

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES