Ακατάστατο δωμάτιο – έξυπνος άνθρωπος….

Ψυχολογία

Αυτό δεν πρέπει ποτέ να το πούμε στα παιδιά μας!!!!

Βέβαια δεν είναι μόνο εκείνα που μάχονται καθημερινά με την ακαταστασία. Εγώ που είμαι μανιακή με την τάξη, είναι πολλές οι μέρες που στον χώρο που εργάζομαι αλλά και στο δωμάτιο μου υπάρχουν (αρμονικά πάντα) βιβλία, χαρτιά, ρούχα, τσάντες και οτιδήποτε άλλο μπαινοβγαίνει σε αυτά τα δωμάτια.

Μην απελπίζεστε! Μια νέα μελέτη απέδειξε ότι όσα άτομα έχουν ακατάστατους χώρους είναι έξυπνοι.

Η ψυχολόγος Kathleen Vohs, από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα, μελέτησε την ανθρώπινη συμπεριφορά σε διαφορετικούς εργασιακούς χώρους. Τα άτομα που πήραν μέρος στη μελέτη μοιράστηκαν σε δύο χώρους· έναν τακτοποιημένο και έναν άνω κάτω. Στη συνέχεια τους ζητήθηκε να βρουν μια εναλλακτική χρήση σε μια μπάλα του πινγκ πονγκ. Όλοι οι συμμετέχοντες βρήκαν τον ίδιο μέσο όρο ιδεών, ωστόσο τα άτομα που εργάστηκαν στο ανακατεμένο δωμάτιο είχαν πιο ενδιαφέρουσες και δημιουργικές ιδέες.

Δωμάτια που είναι ανακατεμένα φαίνεται ότι εμπνέουν τους ανθρώπους να μην κάνουν πράγματα με τον παραδοσιακό- αναμενόμενο τρόπο. Σε αντίθεση με τα τακτοποιημένα που ενθαρρύνουν τις πιο συμβατικές και ασφαλείς επιλογές.

Όποιος είπε ότι η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά, έχει δίκαιο καθώς το να διατηρείς το χώρο σου καθαρό σημαίνει ότι είσαι ευγενικός και υγιής άνθρωπος. Ωστόσο αν θέλεις να γράψεις μια διατριβή ή να βρεις μια φανταστική ιδέα για star up καλύτερα να αφήσεις τα βιβλία, τα cd και τα ρούχα στο πάτωμα.

Απόδοση του cosmopolitan.gr απο την σελίδα apartmenttherapy.com

Image Credits: blalank.deviantart.com

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES