Καροτσιού… Οδύσσεια

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

Αγαπημένες μου φίλες. Όταν θα έρθει η ώρα για την αγορά του καροτσιού για το πολυαναμενόμενο μωράκι σας να είστε σίγουρες ότι η λέξη Οδύσσεια δεν θα σας φανεί καθόλου αστεία…

Το κάθε καρότσι φημίζεται για διαφορετικούς λόγους: καλό σύστημα αναρτήσεων, πολύ ελαφρύ, ψηλή θέση, το κάθισμα βλέπει τη μαμά και άλλα πολλά.

Η επιλογή

Ένα καρότσι buggy ή ένα με πολύ καλό σύστημα ταξιδίου είναι τα δύο πράγματα που θα σκεφτείτε πριν αγοράσετε ένα καρότσι για το μωρό σας. Στην αγορά υπάρχει μια τεράστια ποικιλία σχεδίων στυλ και χρωμάτων με πολλά χαρακτηριστικά.

Πριν βγείτε στα μαγαζιά πρέπει να σκεφτείτε τον τρόπο ζωής σας. Μένετε στην πόλη ή στην εξοχή; Θέλετε να χωράει σε μικρό πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου ή σε μεγάλο; Το μωρό θα κοιμάται για πολλή ώρα στο καρότσι; Θέλετε κάτι ελαφρύ και εύκολο στο άνοιγμα και στο κλείσιμό του; Όταν αποφασίσετε τι είναι αυτο που επιθυμείτε περισσότερο, ξεκινήστε να μελετάτε τις επιλογές σας για το καρότσι που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Τι πρέπει να σκεφτείτε

Το βάρος του

Αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του καροτσιού. Τα σύγχρονα καρότσια είναι ελαφρύτερα και πιο εύκαμπτα από τα παλαιότερα. Επιτρέπουν στους γονείς να μπορούν να βολτάρουν με το μωρό χωρίς να πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλη τη δύναμή τους για να ανεβάσουν ένα καρότσι στο πεζοδρόμιο… Το ελαφρύ καρότσι είναι τέλειο για την πόλη. Όταν χρειάζεται να ανέβεις 5 ορόφους μαζί με το καρότσι (πιστέψτε με είναι εφιάλτης) ή όταν πρέπει να χρησιμοποιήσεις τη δημόσια συγκοινωνία θα καταλάβετε γιατί! Τα περισσότερα από αυτά έχουν τα αναμενόμενα συμπληρώματα (κάθισμα που ξαπλώνει, αποθήκευση, κουκούλα ήλιου).

Η ευελιξία του

Όπισθεν, κινητό κάθισμα, ύψος, λαβές, κλείδωμα ροδών, ρόδες πόλεων. Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται τετριμμένα, όμως, μπορεί να κάνουν τη ζωή ευκολότερη. Το μωρό σας μεγαλώνει και θα θέλει να έχει μια ενδιαφέρουσα άποψη του κόσμου από τη θέα του καροτσιού…

Το κατάλληλο για την κατάλληλη ηλικία

Κάποια καρότσια είναι κατάλληλα από 9 μηνών και πάνω. Άλλα κάνουν μόνο για τους 6 πρώτους μήνες. Φανταστείτε να βρεθείτε με ένα τέτοιο και να μην μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε! Είναι σημαντικό να εξετάσετε την ηλικία για την οποία το θέλετε. Είναι σοφό να επισκεφθείτε ένα μεγάλο κατάστημα με μεγάλη ποικιλία καροτσιών όπου κάποιος έμπειρος πωλητής θα σας παρουσιάσει τις δυνατότητές τους για την αποφυγή λαθών. Η μακροζωία του επίσης είναι βασική προυπόθεση.

Η άνεση και η ευκολία μεταφοράς του

Ένα καρότσι που θα αντιμετωπίζει τα κράσπεδα και το τραχύ έδαφος με ευκολία θα είναι σίγουρα πιο ευχάριστο από ένα που είναι δυσκίνητο και δεν μπορεί εύκολα να ελιχθεί. Έχοντας αναφέρει παραπάνω τα πλεονεκτήματα του ελαφριού καροτσιού, δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι αυτά που είναι πιο πολύπλοκα και έχουν περισσότερο βάρος, πιθανόν να είναι πολύ πιο βολικά για το μωράκι σας. Ίσως θα πρέπει να κάνετε κάποιους συμβιβασμούς, αλλά αν ψάχνετε για άνεση και ευκολία στη μεταφορά του, θα βρείτε πολλά που θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας.

Το στυλ του

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ότι οι νέες μαμάδες ενδιαφέρονται περισσότερο για το στυλ που θα έχει το καρότσι παρά για οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό. Όταν η Γκουίνεθ Πάλτροου απέκτησε το πρώτο της μωρό και κυκλοφόρησε με το Bugaboo οι πωλήσεις του εκτοξεύθηκαν παγκοσμίως. Όταν η Βικτόρια Μπέκαμ βγήκε από το μαιευτήριο όλοι περίμεναν με αγωνία να δουν ποιο καρότσι θα επέλεγε για τη μικρή της πριγκίπισσα (ακούγεται ότι της έστειλαν δώρο 30 καρότσια τα οποία τα δώρισε σε ιδρύματα στο Λος Άντζελες). Η αλήθεια είναι οτι η αισθητική είναι πολύ ισχυρό κριτήριο. Ευτυχώς σχεδόν όλες οι εταιρίες παράγουν καρότσια με καθαρότερες γραμμές και ποικιλία χρωμάτων.

Η αντοχή του

Το καρότσι είναι το αντικείμενο που θα υποστεί την περισσότερη ταλαιπωρία από όλα τα πράγματα που θα χρησιμοποιήσετε για το μωρό σας. Όταν θα εξετάσετε τις επιλογές σας, δοκιμάστε τους μηχανισμούς τους και δείτε ποιο σας ταιριάζει περισσότερο. Ένα καρότσι που ανοιγοκλείνει εύκολα θα χρησιμοποιηθεί σίγουρα σε σχέση με ένα που θα σας ταλαιπωρεί και θα καταλήξει στην αποθήκη.

Οι αποθηκευτικοί χώροι του

Ρωτήστε οποιαδήποτε μαμά που έχει αγοράσει ένα καρότσι με περιορισμένους αποθηκευτικούς χώρους και θα σας πει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Μην το κάνετε! Εκτός από όλα τα συνηθισμένα πράγματα των μωρών (μπουκάλια, ρούχα, πάνες, παιχνίδια) θα το χρησιμοποιήσετε σίγουρα για τις σακούλες με τα ψώνια σας. Το καλύτερο είναι η θήκη στο κάτω μέρος του καροτσιού να έχει αρκετό χώρο για πολλά πράγματα.

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES