5 βήματα στρατηγικής για να μην γίνεται ρεζίλι σε δημόσιους χώρους

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Ο σωστός προγραμματισμός και η επιμονή είναι δύο βασικά συστατικά για να μπορέσετε να κοντρολάρετε – όσο είναι δυνατόν – την συμπεριφορά των νηπίων έξω από το σπίτι. Γιατί οι καλοί τρόποι μαθαίνονται!

  1. Ξεκινήστε τις εξορμήσεις σας έξω από το σπίτι με μικρό παιδί πηγαίνοντας σε κοντινούς προορισμούς. Κάντε μια επίσκεψη στο μπακάλικο της γειτονιάς, στο φούρνο, στο μανάβη. Να κρατάτε το παιδί κοντά σας και να του εξηγείτε σε κάθε βήμα τι είναι σωστό να κάνουμε σε δημόσιους χώρους.
  2. Οργανωθείτε. Φροντίστε να έχει ήδη φάει, να έχει ήδη επισκεφθεί την τουαλέτα και να έχετε μαζί σας πράγματα – παιχνίδια που μπορούν να το απασχολήσουν όσο εσείς θα ψωνίζετε ή φαγητό για να μασουλήσει στο καρότσι του όσο εσείς θα πιείτε ένα γρήγορο καφέ με τη φίλη σας.
  3. Κάντε εξάσκηση στο σπίτι. Προσποιηθείτε ότι είστε έξω και παίξτε παιχνίδι για να του εξηγήσετε πως θα πρέπει να συμπεριφέρεται. Κάθε φορά που κάνει το σωστό φροντίστε να το επαινείτε.
  4. Φροντίστε το περιβάλλον που θα επισκεφθείτε να είναι κατάλληλο για νήπια. Για παράδειγμα, ένα καλό, επίσημο εστιατόριο δεν είναι το ιδανικό περιβάλλον για ένα νήπιο. Τόσα καινούργια πράγματα να εξερευνήσει σε τόσο μικρό χώρο… είναι πρόκληση για αυτά οπότε ξανασκεφτείτε το εάν θέλετε να το πάρετε μαζί σας σε ένα επίσημο δείπνο!
  5. Κάντε υπομονή. Χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια από μέρους σας για να μπορέσει το νήπιο να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα και να μάθει να συμπεριφέρεται σε δημόσιους χώρους. Το κλειδί της επιτυχίας είναι η επιμονή, η υπομονή και η επιβράβευση για σωστή συμπεριφορά.

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…