Σαλάτα με κοτόπουλο & superfoods by Gourmelita

Μαγειρευουμε

H Μαριλίτα, aka gourmelita.com, μας προτείνει μια συνταγή δροσερή και γεμάτη ενέργεια. Μια σαλάτα που μπορεί να καταναλωθεί ως κυρίως γεύμα γιατί διαθέτει όλα τα απαραίτητα συστατικά για τον οργανισμό!

  • 2-3 στήθη κοτόπουλου
  • 1 πολύ ώριμο ακτινίδιο
  • φρέσκο ginger-κομμάτι 5-6 εκ.
  • 1 αβοκάντο
  • σπανάκι για την σαλάτα
  • μείγμα από αμύγδαλα, κράνμπερι, goji berries, σταφίδες
  • 2 κσ ελαιόλαδο για το κοτόπουλο
  • λίγο καβουρδισμένο σουσάμι
      Για την sauce:
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • 2 κγ λευκό ξύδι
  • 1 κγ μουστάρδα απαλή
  •  αλάτι, πιπέρι
  1. Πλένουμε το κοτόπουλο, και το τοποθετούμε σε βαθύ μπολ. Κόβουμε το ακτινίδιο στα 2, και αφαιρούμε το εσωτερικό του με ένα κουτάλι. Καθαρίζουμε εξωτερικά το ginger, και το τρίβουμε σε τρίφτη.
  2. Προσθέτουμε τα παραπάνω στο κοτόπουλο, μαζί με 1 κουταλιά της σούπας λάδι, και τα αλείφουμε καλά πάνω στα φιλέτα. Μετά από 4-5 λεπτά, κόβουμε το κοτόπουλο σε μακρόστενα κομμάτια, και ξανατοποθετούμε στο μπολ. Αλείφουμε πάλι το μείγμα καλά, στα κομμάτια κάνοντας τους απαλό μασαζ για 2-3 λεπτά. Τα αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε το τηγάνι. Πριν τα τηγανίσουμε, αλατοπιπερώνουμε όσο θέλουμε.
  3. Σε μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Τηγανίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Θέλουμε να ροδίσουν, και να ψηθούν καλά, μέχρι μέσα.
  4. Φτιάχνουμε την sauce, ενώνοντας όλα τα υλικά, και χτυπώντας τα καλά με ένα πιρούνι.
  5. Τοποθετούμε το σπανάκι σε σαλατιέρα, προσθέτουμε το αβοκάντο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες, Προσθέτουμε επίσης όσους από τους ξηρούς καρπούς θέλουμε, κοτόπουλο, και την sauce.
  6. Γαρνίρουμε με λίγο σουσάμι, ανακατεύουμε και η σαλάτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES