Ποιον θα κόψουμε σήμερα;

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

mom-and-baby-hands

[jwplayer config=”4moms Player” mediaid=”1488″]

 

Ένα κόλπο για να γίνει το κόψιμο των νυχιών, παιχνίδι!

Το ξέρουμε όλες μας πολύ καλά ότι όταν έρθει η στιγμή για να κόψουμε τα νύχια στα παιδιά μας, έρχεται η στιγμή για κρυφτό. Οπότε είτε θα τα κόβουμε όταν κοιμούνται, είτε πιάνοντας το παιδί μας με την ειδική τσάκι τσαν λαβή «κόψι νύχι». Και εάν είναι πιο ευκολο για τα κοριτσάκια, λέγοντάς τους ότι «θα κάνουμε μανικιούρ όπως η μαμά» ή βάζοντάς τους κάποιο αυτοκολλητάκι πάνω στα νύχια, με τα αγόρια τα πράγματα φαντάζουν πολύ δύσκολα.

Ένα κόλπο που ανακάλυψα ότι αρέσει στην κόρη μου – πέρα από το «μανικιούρ όπως η μαμά» το όποιο όμως συνήθως καταλήγει σε γκρίνια γιατί θέλει και να της τα βάψω- και μπορεί να εφαρμοστεί και σε αγόρια είναι να δώσουμε ονόματα στα δαχτυλάκια.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ονόματα αληθινών προσώπων: παππούδες, φίλους, δικούς μας φίλους που βλέπει συχνά, γείτονες, κλπ. Σε λίγο καιρό θα το δει σαν παιχνίδι. Θα ρωτάτε «ποιον θα κόψουμε τώρα;» και θα σας λέει το όνομα αυτού που θέλετε. Κι έτσι νυχάκι νυχάκι, θα τους «καθαρίσετε» όλους, συγγνώμη όλα, εννοούσαμε.

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…