Πάμε θέατρο;

By  |  1 Comment
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Οι εξαιρετικές παραστάσεις θεάτρου, κουκλοθεάτρου και μουσικής για παιδιά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τις αντίστοιχες παραστάσεις για μας τους γονείς.

Με απλό τρόπο περνούν μηνύματα για ηθικές αξίες και γενικότερα για τη ζωή και γίνονται ένα ισχυρό διδακτικό εργαλείο (εάν και στις μικρές ηλικίες ο στόχος είναι απλά η ψυχαγωγία).

Πολλοί γονείς λένε πως θα έρθει η ώρα που τα παιδιά τους θα πάνε στο θέατρο με το σχολείο τους. Σίγουρα θα γίνει και αυτό, όμως μια παράσταση είναι κάτι που αξίζει να μοιραστεί ένας γονιός με τα παιδιά του. Μια ωραία στιγμή. Κάτι που μπορεί να γίνει αφορμή για συζητήσεις στο σπίτι.

Το θέατρο:

  • βοηθά στη γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών
  • ελευθερώνει τη φαντασία τους
  • μέσα από αυτό, τα παιδιά βλέπουν πως υπάρχουν και άλλες μορφές έκφρασης, όπως αυτή της γλώσσας του σώματος
  • βλέποντας ένα παιδί μια παράσταση, αναπτύσσει την κοινωνικότητά του (μοιράζεται αυτό που βλέπει με άλλους γύρω του και αυτό που βλέπει είναι μια συλλογική δουλειά)
  • ερεθίζεται αισθητικά βλέποντας τα σκηνικά, τα κουστούμια

και όσο περισσότερα ερεθίσματα δέχεται (παραστάσεις), τόσο αποκτά κριτικό πνεύμα για το τι του αρέσει, τι όχι και για ποιο λόγο.

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”

  • Lena

    Το σχολείο του γιού μου αποφάσισε να πάει τα παιδάκια στο θέατρο. Μετά από μια μίνι ψηφοφορία, οι μαμάδες επέλεξαν την παράσταση των Mazoo and the zoo (Καλά το έγραψα;). Εγώ δεν είμαι σίγουρη για την εκπαιδευτική αξία αυτής της παράστασης. Δεν τους έχω παρακολουθήσει και πολύ, αλλά από κάτι διαφημίσεις που βλέπω στην τηλεόραση δεν μου γεμίζουν και πολύ το μάτι. Δεν ξέρω τι να κάνω. Να τον αφήσω να πάει; Παράσταση είναι, ότι και να ‘ναι καλό θα του κάνει, ή να είμαι πιο αυστηρή με αυτά που παρακολουθεί το παιδί μου;